Digilab: Cybersecurity voor de IT-verantwoordelijke

Vandaag krijgen meer dan 1 op 4 van de KMO's op één of andere manier te maken met dreigingen vanuit het internet. Dat maakt van cybersecurity een prioriteit en een absolute must-have voor ieder bedrijf, groot of klein.

Dit event is afgelopen

Dit digilab helpt je met

  • het identificeren van mogelijke doelwitten in je organisatie, met een overzicht van de mogelijke bedreigingen (bv. phishing, DDoS-aanvallen).
  • een volledig overzicht te krijgen van mogelijke beschermingsmaatregelen (naar infrastructuur, bewustwording bij medewerkers, …). De beschikbare opties krijg je toegelicht aan de hand van cases.

Programma

Drie interactieve sessies helpen je om de cyberbeveiliging in je bedrijf te versterken.

Sessie 1: Waarom is mijn organisatie een doelwit?

Je verneemt waarom cybercriminelen geïnteresseerd zouden kunnen zijn in jouw organisatie. Je krijgt een beeld van zowel de risico’s voor je business, mogelijke doelwitten in je bedrijf als van de uiteenlopende bedreigingen (bv. DDoS-aanval, phishing) die de meest kritieke systemen kunnen raken.

Sessie 2: Hoe kan ik mijn bedrijf beschermen?

Je krijgt tekst en uitleg over de beveiligingsmaatregelen die je moet nemen om je bedrijf voldoende te beschermen tegen cyberdreigingen. Aan de hand van enkele cases leer je doelwitten te beveiligen tegen een cyberaanval en te vermijden dat hackers controle krijgen over je systemen of gevoelige bedrijfsinformatie.

Sessie 3: Bespreking case en opstellen van actieplan

Alle opgedane kennis tijdens de twee vorige sessies neem je mee naar een case, die je toont hoe een klassieke cyberaanval in zijn werk gaat. Daarnaast krijg je de basis mee van een actieplan om de cyberbeveiliging van je bedrijf op te schroeven, door een goede combinatie van verschillende maatregelen. Naast mogelijke IT-technische maatregelen is er onder andere aandacht voor procedures, opleidingen en het belang van een recoveryplan om gehackte data weer in je bezit te krijgen.

Spreker

Peter Versmissen – Deloitte, partner Cyber Security

Peter Versmissen is als partner bij Deloitte verantwoordelijk voor de dienstverlening naar IT-beveiliging, waaronder cybersecurity. Als IT-consultant heeft hij meer dan 20 jaar ervaring in he

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 550 (excl. btw)
Organisator
Voka

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen (kantoor Mechelen) Onze Lieve Vrouwestraat 85 2800 Mechelen