Deelname aan de EIC Accelerator via een preselectie bij VLAIO

Ben jij een ambitieuze innovatieve scale-up met internationale ambities? En ben je hiervoor op zoek naar extra financiële ondersteuning? Dan verdient het Europese EIC-acceleratorprogramma jouw aandacht.

Het Europese EIC-acceleratorprogramma ondersteunt innovatieve scale-ups met internationale ambities. Het heeft als doel om individuele bedrijven te helpen om baanbrekende innovaties met een hoog risico en grote impact verder te ontwikkelen, op te schalen en op de markt te brengen. Zowel projecten gericht op een nieuw product, proces of dienst (vanaf TR5/6) komen in aanmerking voor subsidie (tot € 2,5 miljoen), eventueel aangevuld met equity (tot € 15 miljoen).

Toegang tot deze ondersteuning verloopt in 3 stappen, via een evaluatie door de EC ga je naar de volgende stap. De eerste stap van deze procedure kan vervangen worden door gebruik te maken van het piloot plug-in schema (start in 2023). Slechts een 20-tal Vlaamse projecten kunnen via het plug-in schema toegang krijgen tot deze vereenvoudigde procedure, waarbij VLAIO instaat voor de eerste pre-selectie.

De pre-selectie via VLAIO richt zich naar VLAIO innovatieprojecten die recent afliepen of op korte termijn zullen aflopen. Heb je interesse in het programma en de procedure die VLAIO hanteert, (her)bekijk dan het webinar dat op 4 juli doorging. Een aanvraag dien je bij VLAIO in door verzending van een e-mail naar Els Schelfhout (els.schelfhout@vlaio.be). Als onderwerp vermeld je “EIC Plug in application”, en als bijlagen voeg je twee documenten toe:

  • (i) een slide deck van 10 slides, die gebaseerd is op de slide deck van de EIC interview fase
  • (ii) een 1-2 pager met een samenvatting van de resultaten van het VLAIO innovatieproject en een beknopt overzicht van de beoogde activiteiten in de nieuwe EIC Accelerator aanvraag.

De deadline voor de aanvraag bij VLAIO is 15 september 2022 12 AM.

Organisator
VLAIO