Europese vlaggen voor het Europese parlement in Brussel

Enterprise Europe Network

Internationalisering van businessactiviteiten: Enterprise Europe Netwerk

Voor de internationalisering van hun business activiteiten kunnen kmo’s ondersteund worden door het Enterprise Europe Netwerk (www.enterpriseeuropevlaanderen.be) via begeleiding, partnering en informatieverstrekking. Het Enterprise Europe netwerk is een initiatief van de Europese Commissie en wordt ook door hen deels gefinancierd.

In Vlaanderen worden de activiteiten van het netwerk uitgevoerd door een geïntegreerd team van medewerkers van Agentschap Innoveren & Ondernemen en Flanders Investment & Trade (FIT). Het Vlaamse team is onderdeel van een wereldwijd netwerk dat 6000 lokale experts heeft in meer dan zestig landen. Via dit netwerk worden bedrijven geholpen om internationale partnerships op te zetten, worden adviesdiensten geboden voor Europese en transnationale aspecten inzake wetgeving, marktkennis en intellectuele eigendom en wordt innovatie mee ondersteund door informatieverstrekking over toegang tot EU en andere transnationale financiering, advies over de cross-border aspecten van innovatie management en technologie transfer.

Het Enterprise Europe Netwerk-team van het agentschap concentreert zich hoofdzakelijk op de contacten en vragen m.b.t. tot de Interne Markt en de Europese ruimte. De vragen omtrent niet-EU landen worden in eerste instantie door FIT behandeld, gezien hun uitgebreid buitenlands netwerk met vertegenwoordigers ter plaatse wereldwijd.

Partner search voor deelname aan de Europese onderzoeksprogramma’s 

Met betrekking tot partner search voor deelname aan de Europese onderzoeksprogramma’s in het buitenland is het Enterprise Europe Netwerk eveneens actief. Enterprise Europe Netwerk voert tevens het key accountmanagement van het SME instrument programma van de Europese Commissie (deel van H2020). De initiële informatie over het SME instrument wordt in hoofdzaak door de NCPs verstrekt maar concrete dossiers worden verder opgevolgd door leden van het Enterprise Europe Netwerk-team. Ook vragen ronde de Seal of Excellence die SME instrument indieners ontvangen worden door het Enterprise Europe Netwerk-team verder opgevolgd.

Heeft deze informatie je geholpen?
Gelieve aan te geven waarom niet: