Begeleiding, advies en coaching voor ambitieuze ondernemers

Individueel advies en begeleiding

Samen met partners organiseert VLAIO doorgedreven begeleidingsprogramma’s en selectieve netwerken. Dit om bedrijven met hoog groei-, internationaliserings- en innovatiepotentieel te ondersteunen in hun specifieke noden. De hierna volgende begeleidingsinitiatieven zijn voor bedrijven die de stap naar scale-up willen zetten, of de gerealiseerde snelle groei duurzaam willen maken. De begeleiding is individueel.

Begeleiding strategie & groei

Voor welke bedrijven?

Voor alle ondernemers die voor een kantelmoment staan in het ondernemerschap, en die willen groeien in wat ze doen en hoe ze dat doen.

Wat is het? 

In samenwerking met Antwerp Management School en Graydon biedt UNIZO een intensieve coaching aan ambitieuze ondernemingen die groei beogen en/of recentelijk gegroeid zijn. Deze begeleiding biedt 12 intensieve begeleidingsuren met een persoonlijke coach. Deze maakt een strategische analyse van je onderneming dat wordt vergeleken met wat intrinsiek en expliciet speelt bij jou als ondernemer. Op basis van deze nieuwe inzichten wordt een actieplan opgesteld met concrete adviezen om verder succesvol te ondernemen.

Meer informatie en contactgegevens in de expertisedatabank

Financieel inzicht

Voor welke bedrijven?

Financieel inzicht is er zowel voor iedere ondernemer die op zoek is naar kapitaal voor de opstart van een onderneming of de verdere uitbreiding ervan als voor ondernemers die een beter inzicht willen krijgen in hun financiële situatie in functie van het verbeteren van de bedrijfsvoering.

Wat is het?

Financieel inzicht is een individueel begeleidingstraject dat de ondernemer op weg helpt om zijn financieringsvraag tot in de puntjes voor te bereiden. Het traject bestaat uit 7 uren individueel advies over een looptijd van maximaal 6 maanden. 

Jouw adviseur analyseert en interpreteert samen met jou je huidige cijfers.  Het traject op maat heeft diverse mogelijkheden : inzicht kostenstructuur, financieel groeiplan, prijsbeleid en rendabiliteit, financiële haalbaarheid van een overname, een nieuwe aanwerving,een investering, ideale financieringsmix, opstellen kredietdossier, ...

Meer informatie en contactgegevens in de expertisedatabank

Begeleiding internationaal starten & groeien

Voor welke bedrijven?

Bedrijven die plannen hebben om internationaal aan de slag te gaan of nood hebben aan een klankbord van een expert ter zake.

Wat is het ?

De begeleiding telt 4 digitale contactmomenten waarin de coach eerst de huidige situatie analyseert. Vervolgens worden de specifieke actie- en verbeter punten, in relatie tot internationaal ondernemen, geformuleerd met een evaluatie tijdens het opvolggesprek en potentiële verwijzingen naar passende begeleidingen, opleidingen of activiteiten. 

De doorlooptijd kan variëren van een week tot max. 6 maanden.

Meer informatie en contactgegevens in de expertisedatabank

Scale-up Vlaanderen - Internationalisatie coaching

Voor welke bedrijven?

Ambitieuze digitale bedrijven die reeds een aantal internationale klanten hebben maar een welomlijnde internationalisatie strategie missen. 

Wat is het ?

Een individueel coaching traject van 4 dagen, verspreid over een 8-tal weken. Hierin gaan we samen de fase, waarin je bedrijf zich nu bevindt, analyseren en bekijken welke de volgende stap kan zijn in je internationalisatie traject.

Je zal je internationalisatie case stap voor stap opbouwen. Je wordt begeleid door voormalige technologie-entrepreneurs en experts met internationale ervaring. Je leert ook veel van je peers die een fase verder staan of al expansie-ervaring hebben in bepaalde regio’s en landen.

Meer informatie en contactgegevens in de expertisedatabank

Scale-up Vlaanderen - Intern schalen people & organisation

Voor welke bedrijven?

Ambitieuze digitale bedrijven klaar om te schalen

Wat is het ?

Gedurende een 3 dagen traject bekijkt men je huidige en toekomstige groeifases en biedt men ondersteuning in het vertalen naar een concreet beleid. Dit door middel van coaching sessies, workshops, tools en systemen om het leiderschap, het management en de organisatie in zijn geheel te versterken.

Meer informatie en contactgegeven in de expertisedatabank

Scaleup Vlaanderen - Access 2 Technology Screening

Voor welke bedrijven?

Ambitieuze digitale bedrijven met een technische uitdaging of een duidelijke product roadmap hebben.

Wat is het ?

Tijdens een sessie legt het bedrijf haar technische uitdagingen en/of een product roadmap voor aan een panel van technologische experten van Imec en Sirris.

Het resultaat zijn:

  • Concrete aanknopingspunten om in gesprek te gaan met één of meerdere onderzoeksgroepen uit kennisinstellingen die de scale-up technologisch kunnen verrijken
  • Voldoende input om gesprekken te kunnen aangaan met kennisinstellingen om een proof of concept, met nieuwe technologieën,  te kunnen  definiëren

Meer informatie en contactgegevens in de expertisedatabank

Heeft deze informatie je geholpen?
Gelieve aan te geven waarom niet: