Scaleup Vlaanderen - Intern schalen: people & organisation

Laat je begeleiden bij het uitbouwen van je organisatie. Als digitale scale-up vormt het ontwikkelen van leiderschap vaak een uitdaging. Je bedrijf moet immers niet alleen extern groeien – meer klanten, meer omzet – maar ook intern professionaliseren. Het motiveren, betrekken, ontwikkelen, stimuleren en doen groeien van medewerkers gaat niet vanzelf en moet, zeker in de groeifase, goed gekaderd worden. Vaak vraagt dit om het opzetten van een (organisatie) structuur en specifieke processen. Op die manier kan je bedrijfscultuur versterkt worden en je DNA worden bewaard.

Daarnaast vormt het aantrekken, behouden en ontwikkelen van talent een extra uitdaging. Als digitale scale-up doorloopt je bedrijf immers een aantal fases waarvoor nieuwe of andere profielen nodig zijn. Dit programma biedt, afhankelijk van de ontwikkelingsfase van je bedrijf, individuele coaching en advies op maat om het leiderschap, het management en je organisatie in zijn geheel te versterken. 

Voor wie?

  • je bent founder, co-founder of CEO
  • je brengt een digital product op de markt
  • je hebt de fase van product/market fit bereikt en bent klaar om te groeien. Dit betekent dat je een markt hebt gevonden voor jouw product, je reeds een aantal klanten hebt, je team groeit en je bedrijf kan rekenen op een bepaalde stabiele omzet. Kortom: je bent de fase van startup ontgroeid. 

Wat kan je verwachten?

Dit traject duurt 4 dagen en we voorzien verschillende workshops op maat, afhankelijk van de specifieke behoeften van jouw organisatie. We bekijken je huidige en toekomstige groeifases, en bieden ondersteuning in het vertalen naar een concreet beleid. Dit doen we door gebruik te maken van coaching sessies, workshops, tools, systemen en structuren.

Hoe pakken we dit aan?

Met de hulp van een multidisciplinair team (HR, juridisch, …) kunnen we je verder helpen rond de verschillende thema’s waar je als leidinggevende mee worstelt. We geven je concrete aanknopingspunten en helpen je met het bepalen van actiepunten om je organisatie verder te professionaliseren en uit te bouwen.

Een traject doorloopt gewoonlijk volgende fasen:

  • Intakesessie - Het helder krijgen van de behoefte(n) is een belangrijke eerste stap. Welke visie wil je als bedrijf uitdragen, waar sta je, wat is er nodig, wat zijn de struikelblokken?
  • Actieplan - Samen met jou wordt er een actieplan uitgewerkt. We bepalen een programma op maat van jouw behoeften. We kijken wie er vanuit jouw organisatie best deelneemt, om de succesfactor te vergroten.
  • Begeleidingssessies - Tijdens de workshops, individuele coachings en trainingsmomenten worden vaardigheden en skills ontwikkeld, organisatiestructuren bijgesteld, systemen en tools geïmplementeerd.

We plannen samen de sessies op momenten die voor jou passen.

Kostprijs
€ 1.832 (excl. btw)
Partner
Agoria,
imec.istart