Wat zoek je precies?

Indien je op zoek bent naar een professionele werklocatie voor jouw bedrijf, zijn er heel wat mogelijkheden. Veel bedrijven wensen een perceel industriegrond aan te kopen op een kmo-terrein of industrieterrein. De beschikbare industriegronden zijn echter schaarser geworden. Alternatieven zijn de aankoop of de huur van een bestaand bedrijfsgebouw, gelegen op bedrijventerrein, maar ook daarbuiten. Voor bepaalde activiteiten is het niet noodzakelijk dat een bedrijf ‘afgezonderd’ wordt op een bedrijventerrein en kunnen de activiteiten ook ‘verweven’ worden in de woonomgeving. Tenslotte bieden businesscenters je de mogelijkheid een bedrijfsruimte te huren, aangepast aan de noden van je (startend) bedrijf.

  Je zoekt een locatie?

  Neem dan een kijkje op bizLocator.be. Wat maakt deze website uniek? BizLocator publiceert uitsluitend professioneel vastgoed in Vlaanderen. Tal van aanbieders zorgen voor een goed overzicht van zowel leegstaande winkelpanden en horecazaken, als kantoren, industriële loodsen, units in businesscenters en bedrijfsgronden. Meer dan 50 gemeenten verspreid over Vlaanderen, intercommunales en regio’s bieden bizLocator eveneens actief aan op hun eigen website. Dagelijks groeit het totale aanbod.

  Je zoekt een industriegrond?

  Neem een kijkje op het GIS-bedrijventerreinen. In het GIS-bedrijventerreinen wordt onder meer de beschikbaarheid van percelen op bestaande bedrijventerreinen bijgehouden. Daarnaast wordt ook getoond op welke locaties in de toekomst bedrijventerreinen zullen aangelegd worden. 

  Momenteel wordt gewerkt om ook de beschikbare percelen toe te voegen aan bizLocator.

  Je zoekt een businesscenter?

  Ben  je op zoek naar een professionele werklocatie voor je (startend) bedrijf, zoek dan ook in de verschillende formules van businesscenters en bedrijfsverzamelgebouwen. Een aantal businesscenters, waar momenteel ruimte beschikbaar is, zijn eveneens opgenomen in bizLocator.

  Wat als je geen geschikte bedrijfslocatie vindt?

  We kunnen niet waarborgen dat alle beschikbare bedrijfskavels of bedrijfspanden via het geoloket of bizLocator te vinden zijn. Er zijn wellicht nog andere opties. Of, mogelijkerwijze heb je wel ruimte gevonden maar laten de stedenbouwkundige voorschriften jouw activiteit op die plaats niet toe. Indien je geen geschikte bedrijfslocatie vindt, kan je contact opnemen met:

  • het lokaal bestuur van de stad of gemeente waar je je wil vestigen
  • Agentschap Innoveren & Ondernemen: bel gratis ons contactcenter op 0800 20 555.