Onderzoekers aan het werk

Strategisch basisonderzoek

Je kan deze subsidie niet meer aanvragen
Door een software-update is een aanvraag indienen niet mogelijk vanaf vrijdag 22/10/2021 om 17 uur tot maandag 25/10/2021 om 8 uur. 

In 't kort

Gezien de coronamaatregelen zet VLAIO maximaal in op thuiswerk. Gelieve alle post elektronisch (via mail) te bezorgen. Papieren post wordt momenteel niet opgehaald.

Het programma Strategisch BasisOnderzoek betreft vernieuwend onderzoek dat in geval van wetenschappelijk succes een vooruitzicht biedt voor latere economische of maatschappelijke toepassingen (onder de vorm van een nieuwe generatie van producten, processen of diensten).

SBO betreft uitvoering van onderzoek door onderzoeksorganisaties. De implementatie van de maatschappelijke/economische toepasbaarheid gebeurt door samenwerking met maatschappelijke/economische actoren en transfer van de kennis naar die actoren.

Vanaf 1 januari 2016 werden de programma’s SBO, TBM en de doctoraatsbeurzen voor strategisch basisonderzoek overgedragen naar het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO). Dit betekent dat FWO instaat voor alle nieuwe oproepen. Je kan voortaan op de website van FWO alle informatie over het SBO programma terugvinden. De opvolging van de lopende projecten waarvoor een contract werd afgesloten met IWT, zijn niet overgedragen naar FWO maar worden verder opgevolgd door het Agentschap Innoveren & Ondernemen, onder dezelfde voorwaarden en met dezelfde procedures die van kracht waren bij het opmaken van de overeenkomst (betalingen, kostenmodellen, rapporteringverplichtingen, ..).

Samengevat

Voor wie?
onderzoeksinstellingen
Voor wat?
strategische basisonderzoek voor latere economische of maatschappelijke toepassingen
Bedrag
niet meer van toepassing

Contact

Gezien de coronamaatregelen zet VLAIO maximaal in op thuiswerk. Gelieve alle post elektronisch (via mail) te bezorgen. Papieren post wordt momenteel niet opgehaald.

 

Adres
Agentschap Innoveren & Ondernemen
Afdeling Innovatiesteun

Koning Albert II-laan 35 bus 12
1030 Brussel
België

Telefoon
E-mail