FIWARE

Laatst gewijzigd op 17 nov 2017 (Alle wijzigingen)
Geen aanvraag meer mogelijk

Wat houdt de maatregel in

Met FIWARE ondersteunt Europa kmo’s, starters en ontwikkelaars op weg naar het “Future Internet”.

Gezien een alsmaar groter deel van onze professioneel en privé-leven ‘online’ verloopt, is het nodig dat het internet technisch sterker, meer geïntegreerd en sneller wordt om te kunnen beantwoorden aan deze snelle groei. Met dit doel voor ogen loopt sinds 2009 het Future Internet-programma  dat kadert binnen de Digitale Agenda van de Europese Commissie. Eén van de belangrijkste luiken binnen het Future Internet programme zijn de publiek-private samenwerkingsverbanden (PPS). Het specifieke doel van deze PPS is om de internetinfrastructuur en de zakelijke processen te optimaliseren.

Binnen FIWARE waren er 16 geselecteerde deelprogramma’s die gezien worden als de “acceleratoren” voor de nieuwe internettechnologieën. Voor de ondersteuning wordt er gewerkt met oproepen.

De 16 accelerator projecten liepen af eind 2016. Imec is dus niet langer betrokken bij open calls van FIWARE. De open calls die er nog zijn kunnen worden teruggevonden via www.fiware.org/news/2nd-open-calls-of-the-fiware-accelerator-programme-accelerators-are-already-receiving-business-proposals/. Het zijn voornamelijk calls van impact acceleratoren (www.fiware.org/news/impact-growth-launches-its-second-open-call-offering-up-to-e250000-equity-free-funding-for-startups/). 

Contact

Afdeling / Dienst
De Krook
Adres

Miriam Makebaplein 1
9000 Gent
België

Telefoon
E-mail