Hoe Jimber inzicht in het financieringslandschap kreeg

Cybersecurity is mede door de digitalisering en niet te stuiten opmars van (big) data, belangrijker dan ooit. Softwareontwikkelaar Jimber speelt daar met zijn innovatieve technologie en producten op in, en wist er de afgelopen drie jaar - bijgestaan door VLAIO en FINMIX - de nodige financiering voor te krijgen via verschillende kanalen.

Drie jaar geleden startten Jonas Delrue (nu CTO) en Kristof Van Stappen (CEO) met Jimber, om onder die naam drie producten te ontwikkelen: browser isolation, waarmee mensen in een kantoor- of bedrijfsomgeving volledig veilig kunnen surfen; application isolation dat ervoor zorgt dat nieuwe of bestaande webapplicaties online perfect beschermd zijn; ten slotte en op vraag van een vermogensbeheerder, de veiligste digitale kluis ter wereld, voor de opslag van – interne en externe – documenten en wachtwoorden.

Aanzienlijk schalen

“Onze producten zijn allemaal gebaseerd op de unieke en innovatieve isolation-technologie waar we drie jaar lang aan werkten”, vertelt Kristof. “Met die technologie wordt alle web content via een browser omgevormd tot een figuur of stream. We filteren daarbij alles wat volgens het Zero Trust-principe ook maar enigszins schade zou kunnen veroorzaken, weg. Daarbovenop komt ook nog - als extra feature - een securitylaag. Onze oplossing biedt totale bescherming voor gebruikers of systemen, terwijl de eindgebruiker perfect op de normale manier kan blijven werken.”

Kristof Van Stappen

Onze oplossing biedt totale bescherming voor gebruikers of systemen, terwijl de eindgebruiker perfect op de normale manier kan blijven werken.

Kristof Van Stappen
CEO Jimber

Om hun onderzoek en ontwikkeling te ondersteunen, klopte Jimber bij VLAIO aan, waar ze onder kundige begeleiding van bedrijfsadviseur Matthias Marescaux twee ontwikkelingsprojecten indienden om de core technologie op punt te stellen en te optimaliseren. Met een kmo-groeisubsidie wierven ze een salesprofiel aan, werkten hun technologie tot een SaaS-model om en vermarkten het (inter)nationaal naar kmo’s. Op die manier groeiden ze meteen naar de scale-up fase door. 

Aangezien we internationaal mikken en aanzienlijk willen schalen, vroegen we ons vorig jaar af hoe en waar we extra fondsen konden werven om in onze groei te investeren. Op voorstel van VLAIO bedrijfsadviseur Iris Detavernier namen we daarom in november vorig jaar deel aan een thematische IT-panelsessie van FINMIX, mee georganiseerd door Sirris.

Iris Detavernier

FINMIX biedt ondernemers niet alleen een duidelijk zicht op het financieringslandschap. Door het opstellen van hun plannen zetten we ondernemers aan om écht na te denken over hun business- en financieringsbehoefte.

Iris Detavernier
VLAIO bedrijfsadviseur

Duidelijk(er) zicht op het financieringslandschap

“Ondernemers die op zoek zijn naar financiering – bijvoorbeeld voor hun verdere groei, internationalisering of evolutie van product solution fit naar product market fit– hebben niet altijd voldoende zicht op de mix van instrumenten die ze kunnen aanwenden om die financieringsbehoefte rond te krijgen”, licht Iris Detavernier toe. 

“FINMIX laat ondernemers deelnemen aan een panelsessie met financieringsexperten zoals een bankier, een risicokapitaalverstrekker, een coördinator van BAN Vlaanderen, een crowdlendingplatform, een adviseur van PMV, enzovoort. Ondernemers pitchen hun project voor dat panel op basis van een zelf uitgewerkt financieel en businessplan. Door die panelsessies krijgen ondernemers als Kristof en Jonas van Jimber niet alleen een duidelijk(er) zicht op het financieringslandschap, ze worden via het opstellen van die plannen ook ertoe aangezet om écht na te denken over hun business en financieringsbehoefte.”

“In ons geval werd bijvoorbeeld duidelijk dat we nog niet klaar waren om durfkapitaal aan te trekken omdat we nog maar pas in de go-to-market-fase zaten”, aldus Kristof. “De FINMIX experten wezen ons op de diverse leningsoplossingen.. We kregen daar KBC vrij snel in mee. Ook PMV/z bleek na de panelsessie bereid om mee te stappen in ons verhaal, in de vorm van een cofinanciering samen met KBC en een deel eigen inbreng.”
 

 

Ook ambitieuze plannen voor jouw bedrijf? 

Ontdek hier de ondersteuning die VLAIO en de partners uit het VLAIO Netwerk jou aanbieden. Je kan bij de VLAIO bedrijfsadviseurs terecht voor gratis advies op maat van jouw onderneming. 

Ook geïnteresseerd in ons FINMIX aanbod? Data en inschrijvingsmogelijkheden vind je op onze website.

Blijf je ook graag op de hoogte van VLAIO nieuws, subsidies, tips en events? Schrijf je hier in voor één of meerdere van onze nieuwsbrieven. Uitschrijven is steeds mogelijk.