Dropsolid: digitale transformatie gestoeld op lokale technologie

Dropsolid wil digitaal ondernemen makkelijker maken voor zowel grote bedrijven en organisaties als kmo’s en zelfstandigen. Daarvoor ontwikkelde het jonge bedrijf een eigen platform, gebaseerd op technologie geworteld in lokale roots. Een gesprek met de Dominique De Cooman, CEO van Dropsolid.

Digitaal ondernemen makkelijker maken

'Mijn vennoot Steven Pepermans en ikzelf zijn in 2013 gestart met Dropsolid,' zegt Dominique De Cooman, CEO en medeoprichter. 'We hadden van in het begin een duidelijke doel voor ogen: bedrijven en organisaties helpen met hun digitale transformatie. Zonder verdere visie zou dat al snel neerkomen op het louter bouwen van websites, maar onze ambities lagen verder dan het draaiend houden van een doorsnee webbureau – zo zijn er immers al genoeg. Onze ervaring en marktkennis zegden ons dat er ruimte was voor een radicaal andere aanpak.'

Dominique De Cooman

Mede dankzij de overheidssteun die ons werd toegekend, hebben we een platform uitgebouwd dat ons in staat stelt om supersnel en efficiënt websites uit te rollen – industrialisatie van digitale ervaringen, als het ware.

Dominique De Cooman
CEO Dropsolid

Extra kapitaal via FINMIX

'We wilden een toekomstgericht en schaalbaar platform bouwen, gebaseerd op het wereldwijd bekende Drupal-contentmanagementsysteem – een uitvinding van onze landgenoot Dries Buytaert, trouwens. Om onze ambitieuze doelstellingen te kunnen bereiken en een R&D-afdeling op poten te kunnen zetten, was de financiële steun van VLAIO dan ook meer dan welkom. Tijdens onze zoektocht naar de ideale financieringsmix hebben we ook aangeklopt bij FINMIX en het advies ingewonnen van diverse financieringsexperten. Door het extra kapitaal konden we ons helemaal toeleggen op het creëren van een innovatief platform en zijn we uitgegroeid tot een R&D-bedrijf.'

Dropsolid

Supersnel en efficiënt websites uitrollen

'Mede dankzij de overheidssteun die ons werd toegekend, hebben we een platform uitgebouwd dat ons in staat stelt om supersnel en efficiënt websites uit te rollen – industrialisatie van digitale ervaringen, als het ware. Het onderzoek en de innovatie die we leveren voor grotere klanten zoals Bellewaerde en Verisure, kunnen we vervolgens makkelijk uitrollen op kmo-niveau met ons tweede merk, Cooldrops. Zo profiteren de kleinere bedrijven mee van onze innovatie – een win-winsituatie voor de bedrijven en de groei van het technologielandschap in Vlaanderen.'

Gestage groei

Sinds de goedkeuring van de overheidssteun zijn er intussen meer dan dertig extra mensen aangeworven bij Dropsolid. Dat brengt het voorlopige totaal op bijna zestig werknemers, verspreid over twee kantoren. De focus op digitale innovatie werpt duidelijk zijn vruchten af en ook voor de toekomst zijn er uitbreidingsplannen.

Sinds de goedkeuring van de overheidssteun zijn er intussen meer dan dertig extra mensen aangeworven bij Dropsolid. Dat brengt het voorlopige totaal op bijna zestig werknemers, verspreid over twee kantoren. De focus op digitale innovatie werpt duidelijk zijn vruchten af en ook voor de toekomst zijn er uitbreidingsplannen.

Dominique De Cooman
Dominique De Cooman
CEO Dropsolid

Digitale scan voor lokale verankering

'We merken dat lokale verankering voor veel bedrijven essentieel blijft', gaat De Cooman verder. 'Die kaart spelen we dan ook met veel plezier uit: we zijn onlangs gestart met een satellietkantoor in Hasselt en richten onze pijlen nu ook op Antwerpen. We merken dat er veel vraag is naar een strategisch georiënteerde digitale partner, die de bij grotere klanten opgebouwde kennis kostenefficiënt kan toepassen op bedrijven voor wie het digitale aspect tot voor kort minder belangrijk was. Een belangrijke tool om bedrijven het nut hiervan te doen inzien, is onze digitale scan. Die komt zelfs in aanmerking voor de kmo-portefeuille.'

In 2019 wordt Dropsolid verder ondersteund door VLAIO met een ontwikkelingsproject

 

Op zoek naar financiering?

Wat indien bankfinanciering alleen niet volstaat? Leg je plan voor aan een panel van financieringsexperten. Met FINMIX richten we ons tot ondernemingen met innovatieve uitdagingen, stevige groeiambities of overnameplannen die op zoek zijn naar bedrijfsfinanciering. 

Dropsolid kreeg ook overheidssteun via een kmo-groeisubsidie. Deze is bedoeld voor kmo's die een ambitieuze groeisprong willen realiseren. Dankzij deze financiële steun kunnen ze de nodige kennis verwerven.