Crossbridge en the war for talent

Alle goedbedoelde initiatieven van studentenverenigingen, hogescholen en universiteiten ten spijt, pas afgestudeerden hebben vaak nog te weinig voeling met de bedrijfswereld om de juiste keuze voor hun carrière te maken. Omgekeerd hebben ook bedrijven het moeilijk om jongeren zonder of met beperkte werkervaring juist in te schatten. Dat leidt soms tot een mismatch en een kater bij beide partijen.
Crossbridge
‘Shortlist helpt pas afgestudeerden ontdekken welke soort job écht bij hun past.

Crossbridge

Net daarom richtten Marleen Coppens en Raf Cuyvers eind 2011 het bedrijf Crossbridge op. Marleen heeft dan bijna 20 jaar ervaring in de wereld van selectie en rekrutering op haar teller. Raf heeft, als General Manager van HP Personal Systems, talent management al jaren hoog op de strategische agenda staan en is gepassioneerd door het laten groeien van jongeren in zijn organisatie.

Onze ambitie: laatstejaarsstudenten en recent afgestudeerden helpen hun (eerste) droomjob te vinden en bedrijven op het juiste spoor zetten om jong talent aan te trekken.
Marleen Coppens
Marleen Coppens
co-founder Crossbridge

Via interessante workshops en hands-on trainingssessies bereikt Crossbridge jaarlijks een 1000-tal studenten uit uiteenlopende afstudeerrichtingen. Hoe bouw je een professioneel netwerk op? Welke bedrijfscultuur past het best bij jouw persoonlijkheid? Hoe verzorg je je personal branding? Crossbridge leert het hen. In 2017 vinden ongeveer 100 van hen hun eerste job via Crossbridge. Nog veel te weinig vinden Marleen en Raf. Daarom ontwikkelden ze o.a. met de steun van VLAIO Shortlist.

Crossbridge Shortlist interface
‘Shortlist helpt pas afgestudeerden ontdekken welke soort job écht bij hun past.

Let’s go digital: Shortlist

Shortlist is een digitaal platform dat aan de hand van enkele tests jongeren vertelt wie ze zijn (talenten, competenties, interesses en waarden), waar ze het best passen (bedrijfscultuur) en welke jobfuncties het best bij hun persoonlijkheid aansluiten. Op basis van die inzichten komen ze veel beslagener op het zo al moeilijke ijs van hun carrièrezoektocht.

Het unieke aan de tests in Shortlist is dat ze specifiek afgestemd zijn op jongeren zonder of met slechts beperkte bedrijfservaring. De verschillende tests worden bovendien op een intelligente manier geïntegreerd met als output een handige mindmap die de talenten van jongeren koppelt aan geschikte jobfuncties en bedrijfsculturen.

De ontwikkeling van zo’n platform is behoorlijk complex en vraagt best wel wat kapitaal. Daarom vroeg Crossbridge innovatiesubsidies aan VLAIO (Agentschap Innoveren & Ondernemen). Met veel enthousiasme trok Miek Jacobs, innovation manager binnen Crossbridge, het project. Voor de aanvraag van een kmo-innovatieproject (nu ontwikkelingsproject) kon ze rekenen op de steun van Elke De Rijck, VLAIO bedrijfsadviseur. Met succes. Het project resulteerde bovendien in een structurele samenwerking met professor Eva Kyndt van het centrum voor Professionele Opleiding en Ontwikkeling en Levenslang Leren (POOLL) van de KU Leuven.

interface Shortlist
Een gebruiksvriendelijke, eenvoudige interface

Stand van zaken en ambities

Intussen doorliepen meer dan 600 jongeren de module ‘zelfkennis’ van het Shortlist platform. Als eerste validatiefase kan dat alvast tellen. De bijkomende modules ‘personal branding’ en ‘outreach’ zijn net gelanceerd. Bovendien werken heel wat universiteiten en hogescholen nu al met Crossbridge samen. De ambities van Marleen Coppens en Raf Cuyvers zijn dan ook hoog. Ze willen de komende 4 jaar via Shortlist minstens 20.000 jongeren ondersteunen bij hun oriëntatie op de arbeidsmarkt. Raf en Marleen verwachten dat in diezelfde periode het aantal jongeren dat effectief zijn job vindt via Crossbridge groeit van ongeveer 100 naar meer dan 1000. Nieuwsgierig? Ga gerust eens kijken op www.crossbridge.be en www.myshortlist.be.
 

Begeleiding op maat

De VLAIO bedrijfsadviseurs ondersteunen en adviseren ondernemers om hun innovatieve plannen, groeiambities of bedrijfstransformatie waar te maken.