Afhaalzaak Louisianna groeit met hulp van de startersgids

De Gentse zussen Anna en Louise Dobbels droomden na een eerste horeca werkervaring van een eigen culinair concept. Na een voorbereiding van 6 maanden lanceerden ze een afhaalzaak in verse gerechten: Louisianna. Corona gaf de verkoopscijfers van dit nieuwe Gentse culinair concept meteen een boost. Momenteel geven de zussen hun verdere groeiplannen vorm.
Anna en Louise Dobbels

De voorbereiding: een lange to-dolijst

De voorbereidingsfase voor Louisianna was zeer intens. Op het to-dolijstje: recepten uitwerken, verpakkingen ontwikkelen, een logo bedenken en een webshop online krijgen. Om hun ondernemersvaardigheden aan te scherpen, volgden Anna en Louise ook het Bryo traject bij Voka. Hier ervaarden ze de meerwaarde van  een klankbord, kregen ze nieuwe inspiratie en bouwden ze aan een netwerk vol interessante contacten. 

Tenslotte was het hoog tijd één van de belangrijkste actiepunten op het to-dolijstje aan te pakken: centen vinden! Al snel kwamen de zussen erachter dat om een investeerder te overtuigen, het noodzakelijk is om een ondernemingsplan uit te werken.

Anna Dobbels

Een investeerder die gelooft in je verhaal én meedenkt van bij het begin vinden we zeer belangrijk, niet enkel de intrestvoet telt!

Anna Dobbels
zaakvoerster Louisianna

Met de hulp van een goede boekhouder en het vertrouwen van een bankier, kregen Anna en Louise de nodige financiering. Afhaalzaak Louisianna kon nu écht van start gaan!

De eerste maanden: niet alles volgens plan

Als beginnend ondernemer komt de eerste maanden veel op je af. Loopt alles volgens plan? Natuurlijk niet. Ook Anna en Louise moesten hun aanpak op enkele punten bijstellen. De zussen hadden bijvoorbeeld verkeerd ingeschat hoe klanten hun zaak zouden vinden. Het salessprint-canvas uit de startersgids bleek een nuttige tool om bij te leren over wat werkt en wat niet.  Hét advies van Anna: “Neem op tijd de tijd om de startersgids te ontdekken! Je ontdekt zeker topics die je verder helpen bij de opstart of na de start van je onderneming.”

Anna en Louise Dobbels

 Toets bij de opstart van je zaak je markt af, praat en luister naar je klanten, leveranciers en concullega’s. Durf vragen te stellen!

Louise Dobbels
Louise Dobbels
zaakvoerster Louisianna

Naast de afhaalpunten in Drongen en Gentbrugge, kunnen klanten nu ook de verse gerechten van Louisianna kopen in hun eigen winkelpand in Gent. 

Boost tijdens corona… en nu op naar verdere groei!

Corona betekende voor Louisianna een boost voor de verkoopscijfers. Maar ondernemen stopt niet bij de aanvraag van je KBO-nummer, en ook niet bij je eerste succesvolle salesperiode! Momenteel zijn Anna en Louise alweer druk in de weer om hun verdere groeiplannen vorm te geven. 

Anna Dobbels

Na de start komen nieuwe uitdagingen op je pad. Denk aan het vinden van subsidies, het opzetten van een adviesraad of het zoeken naar een nieuwe locatie…

Anna Dobbels
zaakvoerster Louisianna

Ook voor de uitbouw van hun verdere carrière als ondernemers, doen de zussen beroep op de startersgids van VLAIO. Deze staat boordevol belangrijke informatie, boeiende inspiratie, nuttige tips en praktische tools. 

Anna en Louise Dobbels
 

‘Altijd onderweg’: Ga op pad met de startersgids

Het aantal starters in Vlaanderen neemt al 6 jaar onafgebroken toe. Elk jaar wagen bijna 60.000 ondernemers in ons land de sprong en starten een eigen zaak. VLAIO is tegelijk hun supporter, hun adviseur én hun gids. Daarom lanceren we de startersgids ‘Altijd onderweg’, die alle slimme tips, nuttige info en leuke tools samenbrengt op één plaats. Start hier jouw route naar succes!