Word ook Sustatool ondernemer

Publicatiedatum
Wil je in je onderneming werk maken van een duurzaamheidsbeleid, maar weet je niet hoe er aan te beginnen? Of kan je wel wat concrete tips gebruiken? Dan kan je nu gebruik maken van de Sustatool, een praktische en concrete tool om het duurzaamheidsbeleid van je onderneming onder de loep te nemen.

Naar een concreet duurzaamheidsbeleid

De Sustatool wordt gratis aangeboden door MVO Vlaanderen en is gebaseerd op academisch onderzoek, managementliteratuur en goede praktijkvoorbeelden. Je hoeft enkel te registreren en je kan dadelijk aan de slag. Eens je over een login beschikt, kan je op elk moment verder werken met de tool. 

  • Gekoppeld aan 15 verschillende duurzaamheidsthema’s maakt de tool eerst een analyse van je huidige duurzaamheidsbeleid. Het resultaat hiervan is een scan de je direct vertelt wat de sterke en zwakke punten zijn binnen je onderneming. 
  • Op basis hiervan kan je dan zelf de doelstellingen bepalen die je wil bereiken. Je kan hiervoor inspiratie halen uit meer dan 100 duurzaamheidsprojecten met concrete actiepunten die in de tool aan jou worden voorgesteld.
  • De tool bevat tenslotte ook een eenvoudige procedure om je doelstellingen, actiepunten en verwezenlijkingen in een overzichtelijk rapport te gieten.

En wat kost dat?

Uit onderzoek blijkt dat ondernemers vaak bedenkingen hebben bij het kostenplaatje van duurzaam ondernemen. In deze tool toont men ook welke financiële meerwaarde bepaalde acties kunnen creëren. 

Heb je nood een steunmaatregelen om je plannen te verwezenlijken? Raadpleeg onze subsidiegids ‘Duurzaam Ondernemen’ voor een overzicht van mogelijke subsidies. 
 

aan de slag als Sustatool ondernemer