8ste oproep Landbouw (LA)-trajecten

Publicatiedatum
De 8ste oproep voor LA-trajecten staat open, met uiterste indieningsdatum 19 november 2018 om 23.59 uur. Inhoudelijk zijn er geen wijzigingen ten opzichte van voorgaande oproepen, maar vanaf deze oproep gebeurt de indiening via een online module. De online module zal vanaf 3 september beschikbaar zijn via een link op de website.

Wat is een LA-traject?

De doelstelling van LA-trajecten is om vanuit een concrete probleemstelling of vraaggedreven opportuniteit van een collectief van bedrijven uit de primaire land- en tuinbouwsector, innovatieve oplossingen aan te bieden die op relatief korte termijn toepasbaar zijn en resulteren in zichtbare veranderingen met een duidelijke (economische) meerwaarde voor een ruime doelgroep.

Hoe stel je projectaanvraag op?

Voor de modaliteiten en de kenmerken van het programma wordt er verwezen naar de ‘handleiding Landbouw (LA)-trajecten’. Er is een template voor de opmaak van een projectaanvraag en -begroting voorzien. Alle documenten vind je hier terug.

Infosessie en voorbespreking

Het agentschap organiseert een infosessie voor de geïnteresseerde projectaanvragers. De infosessie vindt plaats op maandag 24 september om 10:00 uur in het Ellipsgebouw, Koning Albert II-laan 35 te 1030 Brussel. Potentiële indieners kunnen eveneens langskomen voor een voorbespreking (ca. 1/2u-1u) op één van de volgende dagen: 

  • maandag 24 september te Brussel.
  • woensdag 26 september te Gent.

Inschrijven voor de infosessie en/of een voorbespreking is verplicht en kan tot maandag 17 september via dit webformulier.  

Bij je aanvraag tot voorbespreking dien je steeds een korte samenvatting van het projectvoorstel en de vragen die je wenst te behandelen toe te voegen. Bij voorkeur omvat deze samenvatting het innovatiedoel van het project (situering/algemene doelstellingen/concrete doelstellingen/verwachte impact) alsook een aanzet voor de verplichte KPI’s (KPI 1 (bedrijfsbereik: aantal unieke bedrijven waar een verandering wordt opgestart) en KPI 2 (innovatie: aantal implementaties)). Dit wordt sterk aanbevolen, teneinde zo goed mogelijk feedback te kunnen aanleveren.