Zitdag | Merken, modellen en octrooien

Leg al jouw vragen omtrent intellectuele eigendom vrijblijvend en gratis voor aan onafhankelijke experten!

Dit event is afgelopen

Zij kunnen een antwoord bieden op vragen zoals:

  • Hoe kan ik de naam van mijn product of dienst beschermen via een merkregistratie?
  • Is mijn uitvinding octrooïeerbaar?
  • Hoe kan ik de vormgeving van mijn product beschermen als model?
  • Zijn de kosten van het intellectuele eigendomsrecht de bescherming wel waard?

Wie?

Nico Deconinck - Sessies volzet!

De Dienst voor intellectuele eigendom (DIE) is een onderdeel van de federale overheid en is bevoegd voor het afleveren en beheren van de intellectuele eigendom in België. Naast de verlening van Belgische octrooien, aanvullende beschermingscertificaten en kwekerscertificaten, heeft de DIE ook een belangrijke informatieopdracht. Via de DIE is onder meer een uitgebreide verzameling octrooidocumenten beschikbaar. Nico Deconinck, octrooi-onderzoeker bij de DIE staat met beide voeten in de praktijk. Tijdens dit gesprek, kan je gerichte informatie krijgen over de octrooieerbaarheid van je uitvinding, het registreren van octrooien, de verschillende procedures, de kostenimplicaties,…

Bruno Vanderschoot - Sessies volzet!

Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) is de officiële instantie voor de registratie van merken en modellen in de Benelux. Daarnaast biedt het BBIE de mogelijkheid om het bestaan van ideeën, concepten, ontwerpen, prototypes enz. vast te leggen. Bruno Vanderschoot geeft reeds jarenlang advies over de bescherming van intellectuele eigendom. Bij hem kun je terecht met al je vragen omtrent i-depot, merk- en/of modelbescherming, zoals hoe je jouw naam, logo, … het best beschermt, hoe je die kunt registreren,…

 

Praktisch

Een persoonlijk gesprek neemt zowel bij Bruno Vanderschoot (merken, modellen) als bij Nico Deconinck (octrooien) 45 minuten in beslag. Deelname is gratis, maar reservatie is verplicht.

Ben je geïnteresseerd in een gesprek? Schrijf je dan in en noteer in het opmerkingenveld wie je graag zou spreken en op welk moment van de dag je beschikbaar bent. Een VLAIO bedrijfsadviseur neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de juiste expert en het juiste tijdstip vast te leggen. Er worden in totaal maximum 18 gesprekken ingepland op deze zitdag. Opgelet: beide sessies zijn volzet!

Bereikbaarheid

Auto: Parkeren kan vlakbij in de parking van het station Gent Sint-Pieters. Deze kan je bereiken vanaf de E40 (afrit Flanders Expo) en de R4 (afrit Gent Sint Pieters). Geef in de GPS “Valentin Vaerwyckweg 1” in of de GPS-coördinaten “51.036135; 3.704544”.

Parkeren kan op verdiep -1 of -2. Neem vervolgens de lift naar buiten en wandel richting station. De ingang van het gebouw kan je bereiken via de loophelling. Daarna, door de draaideur naar links, daar bevindt zich het onthaal.

Via station Gent Sint-Pieters: Neem de loophelling en ga na de draaideur naar links.

Andere data van zitdagen

Zitdagen financiering & subsidies

Zitdagen merken, modellen en octrooien

Organisator
Agentschap Innoveren & Ondernemen

Locatie

Adres

VAC Gent - Virginie Lovelinggebouw Koningin Maria Hendrikaplein 70 9000 Gent