W[eet]enschap, middagsessies om op te eten: Van autonoom rijden naar autonoom werken

Flanders Make licht de trends en uitdagingen rondom autonoom rijden én werken in verschillende industriële toepassingen toe.

Dit event is afgelopen

weetenschap aankondiging

Met "w[eet]enschap, middagsessies om op te eten" brengt EWI elke maand op een laagdrempelige manier het onderzoek van één onze vier strategische onderzoekscentra (Flanders Make, imec, VIB en VITO) naar een breed publiek.

Voor de derde W[eet]enschap brengt Flanders Make op 19 maart het verhaal 'Van autonoom rijden naar autonoom werken.'

Bij autonoom rijden denken we onmiddellijk aan Tesla’s en Google-cars uitgerust met artificiële intelligentie. Maar niet alleen op de weg, ook in de Vlaamse maakindustrie worden zelfrijdende voertuigen ingezet. Deze vervoeren dan geen mensen, maar goederen.

Ook voeren deze voertuigen vaak een taak uit (of ondersteunen ze personeel in taken) en daarmee draagt autonoom rijden én werken bij aan een efficiëntere Vlaamse industrie.

Ellen van Nunen en Marc Engels van Flanders Make lichten de trends en uitdagingen rondom autonoom rijden én werken in verschillende industriële toepassingen toe en presenteren het onderzoek van Flanders Make in dit domein.

W[eet]enschap?

W[eet]enschap is een initiatief van het Departement EWI, Flanders Make, imec, VIB en VITO. Andere middagsessies die voor dit voorjaar al bevestigd zijn: "Artificiële intelligentie" (imec) en "Waarde geven aan industrieel afval" (VITO).

De middagsessies zijn vrij toegankelijk, maar inschrijven wordt warm aanbevolen.

Organisator
Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI)
Thema's

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Herman Teirlinckgebouw Havenlaan 80 1030 Brussel