Wees proactief!

Staat je agenda volgepland? Heb je vaak het gevoel dat je nergens tijd voor hebt? Dat je achter de feiten aanholt? Wil je je richten op de toekomst, maar heb je er de tijd niet voor? We zijn slachtoffer van ons eigen helpend gedrag geworden. Tijd om het heft terug in handen te nemen.
proactief werken.

Dit event is afgelopen

Tijdens deze dag krijg je antwoorden op verschillende vragen, van “Hoe ga ik proactief met klanten en  medewerkers om?”.  Maar evenzeer: “Hoe kan ik mijn innovatief vermogen vermarkten?” Dat is veel dichterbij dan je denkt. Er bestaan heel veel studies en modellen die organisaties helpen, dat zijn vaak Amerikaanse modellen. In deze workshop worden die bekende methodieken hertaald naar onze Vlaamse cultuur.

Agenda

In de voormiddag krijgen de deelnemers een aantal handige methodieken aangereikt waarmee ze elk niveau van hun onderneming beter kunnen begrijpen. Die methodieken gaan over drie niveaus: het individueel niveau (interactie met klanten, medewerkers en leveranciers), het bedrijfsniveau en het sectorniveau. Voor elk van de modellen kom je te weten wat de effecten zijn als je er proactiviteit aan toevoegt, wat voor veel Vlaamse bedrijven een werkpunt is. Alle inzichten zijn onderbouwd met praktische en herkenbare voorbeelden, zodat iedereen zich maximaal kan inleven en het meteen kan toepassen in zijn/haar eigen onderneming.
 
In de namiddag passen de deelnemers meteen de inzichten van de voormiddag toe in hun eigen leefwereld. Het wordt een hele interactieve en praktische namiddag. In twee sessies van anderhalf uur krijgen de deelnemers een reeks praktische tips & tricks mee. Dat kan gaan van hoe ga ik om met verschillende communicatiestijlen, hoe haal je rendement uit je innovaties, hoe detecteer je potentiële partners, maar ook hoe maak je ruimte in je agenda voor proactieve klantencontacten.

Lieze Geebelen (Proactify) en Koen De Moortel (Upstream) zijn de docenten van dienst en reiken je doorheen heel de dag heel wat tools, methodologieën en tips & tricks aan. Op deze manier wordt iedereen maximaal betrokken, zowel bij de theoretische opbouw als bij de praktische invulling.

Docenten

Lieze Geebelen –  Proactify

Proactify helpt bedrijven om meer proactief te werk te gaan op commercieel vlak. Ze brengen objectief in kaart waar bedrijven nog opportuniteiten missen en spelen maximaal in op de kansen die de markt nog te bieden heeft.
 
Koen De Moortel – Upstream

Upstream begeleidt high-potentials in de ontwikkeling van communicatievaardigheden en ondernemingszin.

Praktisch

Donderdag 23 mei - 9u-17u

De voor- en namiddag bestaan telkens uit twee sessies van anderhalf uur met 15 min pauze.

nschrijven kan door te mailen naar jef.martens@vlaio.be

Inschrijven is gratis, we geven wel voorkeur aan Limburgse groeibedrijven.

De workshop wordt georganiseerd door VLAIO in het kader van het Breng je innovatie naar de markt-project. Een initiatief binnen SALK (Strategisch Actieplan voor Limburg in het Kwadraat) dat bedrijven – onder begeleiding van VLAIO bedrijfsadviseurs aanmoedigt om efficiënt en duurzaam te innoveren. Dit project wordt uitgevoerd met de steun van EFRO en het Hermesfonds van de de Vlaamse regering,  Vlaamse Minister Economie.

Organisator
VLAIO bedrijfsadviseurs

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Thor Central, Zaal 9 Thor Park 8000 3600 Genk