START 50+

Kandidaat-ondernemers 50+ kunnen gratis deelnemen aan de informatiecyclus ‘Starten met een eigen zaak na je 50ste’. De reeks bestaat uit vier namiddagsessies waar u de kans krijgt praktische kennis op te doen over de belangrijkste zaken die bij de opstart om de hoek komen kijken.
START 50+ op ondernemen staat geen leeftijd!

Dit event is afgelopen

Kandidaat-ondernemers 50+ kunnen gratis deelnemen aan de informatiecyclus ‘Starten met een eigen zaak na je 50ste’. De reeks bestaat uit vier namiddagsessies waar je de kans krijgt praktische kennis op te doen over de belangrijkste zaken die bij de opstart om de hoek komen kijken.

Sessie 1:  Hoe start ik op als zelfstandige?

Een zaak starten en wat nu? UNIZO Startersservice vertelt wat u als een starter 50+ moet weten om een goeie opstart te organiseren: van startmodaliteiten en -formali­teiten en juridische vormen tot  boekhoudkundige verplichtingen.

Sessie 2: Optimalisatie van uw sociale zekerheid en bescherming bij starten na 50.

Het Kenniscentrum van Liantis gaat dieper in op de gevolgen van een overgang naar een zelfstandige activiteit voor uw sociale rechten en sociale bescherming  (bijdragen hoofd- bijberoep, gevolgen pensioen, ziekteverzekering, aanvullende sociale bescherming,…).

Sessie 3: Op ondernemen staat geen leeftijd! Ondernemerscompetenties.

Inzicht in de eigen ondernemerscompetenties en het persoonlijk ontwik­kelingsproces als beginnende 50+ zelfstandige ondernemer vormen het onderwerp van deze sessie. Tijdens deze sessie krijgt u de gelegenheid om kennis te maken met de verschillende startersideeën, delen we onze ervaringen en leren van elkaar. Gastspreker: Liantis talent services.

Sessie 4: Ondersteuning, begeleiding en kredietmogelijkheden.

Een startende ondernemer kan beroep doen op verschillende (financiële) steunmaatregelen, deskundig advies, transitiepremies, subsidies tot zelfs individuele begeleiding. Tijdens deze infoavond ontdekken 50+ kandidaat-ondernemers het ruime pallet van ondersteuning voor startende ondernemers! Ook de mogelijkheden tot een eventuele overname van een zaak komt aan bod. Gastsprekers:  VDAB, Agentschap Innoveren & Ondernemen en Overnamemarkt.be.

Organisator
Integraal vzw i.s.m. VLAIO, UNIZO, VDAB, Liantis en Syntra
Thema's

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Regiokantoor Liantis Ovenstraat 32 8800 Roeselare