Start 45+

Via deze gratis online opleidingsreeks krijg je de kans om praktische kennis op te doen over de belangrijkste zaken die bij het succesvol opstarten van een eigen zaak op latere leeftijd komen kijken, zoals: • de startmodaliteiten en startformaliteiten • je business- en financieel plan • je nieuw zelfstandigenstatuut en gevolgen op je sociale zekerheid • de bijdragenregeling in hoofd- en bijberoep • optimalisatie van je (aanvullende en latere) sociale bescherming • begeleidings- en ondersteuningsmogelijkheden start 45+ • 45+ opstart- en transitiepremies – gebruik KMO-Portefeuille • (micro)kredieten en startersleningen • de piste van een eventuele overname van een bestaande zaak • het versterken van je ondernemersvaardigheden. • goede 45+ praktijkvoorbeelden • … . Droom je als 45-plusser van een nieuwe carrière als ondernemer? Schrijf je dan vandaag in!

3-delige opleidingsreeks die zorgt voor een grondige voorbereiding op een vlotte start als 45+.

Praktisch

Date
Tijdstip
19.00 - 21.00 uur
19.00 - 21.00 uur
19.00 - 21.00 uur
Locatie
Online

Programma 3-delige online opleidingsreeks “Starten met een eigen zaak na uw 45ste!”

​Sessie 1:  Hoe start ik op als zelfstandige? Ondersteuning, subsidies, premies en kredietmogelijkheden? 

Liantis en UNIZO Startersservice vertellen wat je als starter 45+ moet weten om een goeie opstart te organiseren: van startmodaliteiten en -formaliteiten en juridische vormen tot de opmaak van business- en financieel plan en de boekhoudkundige verplichtingen.
Een startende ondernemer kan beroep doen op verschillende (financiële) steunmaatregelen, deskundig advies, transitiepremies, subsidies tot zelfs individuele begeleiding. Tijdens het 2de deel van deze workshop ontdekken 45+ kandidaat-ondernemers het ruime pallet van ondersteuning voor startende ondernemers.

> Live webinar met gastsprekers: Liantis ondernemersloket, UNIZO Startersdienst, VLAIO en VDAB.

Sessie 2: Optimalisatie van uw sociale zekerheid en bescherming bij starten na 45. 

Het kenniscentrum van Liantis gaat dieper in op de gevolgen van een overgang naar een zelfstandige activiteit voor jouw sociale rechten, sociaal statuut én sociale bescherming  zoals bijdragen hoofd- bijberoep, de gevolgen voor uw pensioen, toegelaten activiteit, ziekteverzekering, aanvullende bescherming,... 

> Live webinar met gastspreker: Liantis kenniscentrum.

Sessie 3: Op ondernemen staat geen leeftijd! Ondernemerscompetenties.

Inzicht in de eigen ondernemerscompetenties en het persoonlijk ontwikkelingsproces als beginnende 45+ zelfstandige ondernemer vormen het onderwerp van deze workshop. Tijdens deze sessie krijgt u de gelegenheid om kennis te maken met de verschillende startersideeën, goede praktijkvoorbeelden en delen ervaringen  Ook de mogelijkheid tot een eventuele overname van een (bestaande) zaak komt even aan bod. 

> Live webinar met gastsprekers: Liantis talent services en Overnamemarkt.be.

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
Integraal vzw i.s.m. Overnamemarkt, UNIZO, Liantis, VLAIO en VDAB
Initiatief

Praktisch

Date
Tijdstip
19.00 - 21.00 uur
19.00 - 21.00 uur
19.00 - 21.00 uur
Locatie
Online