SmartLines: Lerend netwerk Industrie 4.0

Je kunt er niet naast kijken: digitalisatie is in de industriële wereld niet meer weg te denken. Bedrijven die dit naast zich neerleggen zullen het in de toekomst moeilijk krijgen om te blijven functioneren. Maar als bedrijf is het niet altijd duidelijk welke de te volgen weg is in het groot aanbod van digitale technieken.

Om je als leidinggevende te helpen inzicht krijgen in de meest gebruikte en bruikbare technieken binnen het Industrie 4.0 aanbod, bieden wij jouw dit lerend netwerk aan. Dit lerend netwerk zorgt ervoor dat elk bedrijf de juiste kennis opbouwt die ze achteraf zorgvuldig kan toepassen op de werkvloer.

Naast de groepssessies voorzien we ook individuele begeleiding in jouw bedrijf. Deze inhouse begeleiding omvat assistentie en ondersteuning bij de keuze en eventueel de implementatie van de gepresenteerde technieken uit het lerend netwerk.
Programma

Dit event is afgelopen

De 6 technieken die door ervaren specialisten worden toegelicht zijn: 

 1. Big data/ Internet of things 
 2. Machine learning/ Artificial intelligence 
 3. Robots/ Cobots 
 4. Cybersecurity 
 5. 3D Printing 
 6. Augmented en virtual reality, mixed reality 

De bijeenkomsten (groepssessies) worden verzorgd door professionals die ruime ervaring hebben met hun specifieke materie. Ze hebben diepgaande kennis van de techniek, en ervaring met implementatie in kmo's en grote organisaties, zodat ze de geschikte gesprekspartner zijn om de “do’s en don’ts” toe te lichten. 

Deze bijeenkomsten zijn interactief: geen droge theorie maar bespreking van de fundamenten, toelichting van verschillende use cases en toepassingen, mogelijkheden en beperkingen, soms zelfs praktische werking zelf uittesten,… Kortom: zeer praktijkgericht! 

Naast de groepssessies voorzien we ook individuele begeleiding in jouw bedrijf. Deze inhouse begeleiding omvat assistentie en ondersteuning bij de keuze en eventueel de implementatie van de gepresenteerde technieken uit het lerend netwerk. 

Voor wie is deze opleiding bestemd

 • Operationeel verantwoordelijken 
 • CEO's, Plant & operations managers 
 • Productiemanagers, onderhoudsmanagers en lean managers 
 • Process & manufacturing engineers 
 • IT managers 
 • Quality managers & quality engineers 
 • Logistics managers & Innovation managers 

Wat kent men na het volgen van deze opleiding 

Je krijgt inzicht in 6 belangrijke Industrie 4.0 technieken: wat zijn ze, welke meerwaarde bieden ze, welke zijn mogelijke valkuilen, welke weg dient gevolgd te worden, welke voorwaarden tot succes moeten vervuld zijn, …. En dus ook: wat is de beste keuze voor mijn organisatie en hoe ga ik praktisch te werk. 

Lesmethodologie 

Het double-diamond principe wordt gebruikt om directe kansen te detecteren zodanig dat je met bewezen Industrie 4.0 innovaties een directe ROI kunt creëren. 

Via het lerend netwerk word je een praktische en hands-on begeleiding met stappenplan aangereikt, met inspraak op de leerdoelen. Dit betekent een bedrijfseigen aanpak! 

We voorzien enerzijds groepssessies die klassikaal of in een bedrijf doorgaan met de ervaren specialist en de innovatiecoördinator en anderzijds individuele sessies die enkel met jou en de innovatiecoördinator doorgaan in jouw bedrijf. Tot slot voorzien we in voorjaar 2023 met alle deelnemers nog een klassikale groepssessie waarbij we de realisaties even bekijken. 

Docenten 

Dit lerend netwerk is in goede handen van innovatiecoördinator Dirk Roelens, Burgerlijk ingenieur, Master in total quality managament en Lean Sensei die tijdens iedere bijeenkomst aanwezig zal zijn. 

Per techniek laten we naast de innovatiecoördinator een ervaren specialist aan het woord (zie programma). 

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 1199
Organisator
Syntra West

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Syntra West Brugge Spoorwegstraat 14 8000 Brugge