Rethinking local policies

Onder de noemer "Rethinking Local policies" organiseert het Interreg Europe programma van 31 mei tot 1 juni een policy learning event in Gent.

Dit event is afgelopen

Steden worden geconfronteerd met heel wat economische en maatschappelijke uitdagingen, zoals o.a. klimaatverandering, dalende biodiversiteit, duurzaamheid, digitale transitie en slimme oplossingen voor bedrijven.

Momenteel woont 70% van de Europeanen in steden. Naar verwachting zal dit cijfer tegen 2050 stijgen tot 83,7%.  De noodzaak om deze uitdagingen aan te pakken is dan ook hoog.

Beleidsmakers spelen daarbij een belangrijke rol om de overgang naar groenere, slimmere en socialere steden te ondersteunen door geïntegreerd lokaal beleid te ontwikkelen.

Tijdens het Interreg Europe evenement in Gent zal het ontwikkelen van geïntegreerd beleid vanuit verschillende invalshoeken benaderd worden, aan jou om te kiezen welke invalshoek het meest relevant is.

De focus ligt op volgende thema's: 

💚 Moderne groene wijken
🌳 De natuur terugbrengen naar de stad
💡 Ruimtes voor innovatie
🤖 Ruimte voor ondernemerschap

Dit event richt zich tot beleidsmakers van lokale besturen uit heel Europa die op zoek zijn naar input om hun beleid vorm te geven. Ben je als lokaal bestuur op zoek naar nieuwe ideeën om aan de slag te gaan rond innovatie, ondernemerschap, de inrichting van moderne groene buurten? Of wil je de natuur terug naar de stad brengen en wil je hierover kennis uitwisselen met collega's uit andere Europese steden en gemeenten of van gedachten wisselen met experten? Schrijf jou dan vliegensvlug in!

Meer informatie over het programma kan je terugvinden via: www.interregeurope.eu.

Organisator
Interreg Europe
Thema's

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Zebrastraat Zebrastraat 32 9000 Gent