Opleidingsreeks START 50+

Starten met een eigen zaak op oudere leeftijd: er komt heel wat bij kijken! Een grondige voorbereiding en goede informatie zorgen voor een vlotte start! Daarom organiseren we een vierdelige praktische opleidingsreeks over hoe starten met een zaak na 50. Dankzij dit startersinitiatief kunnen vijftigplussers die dromen van een eigen zaak (in hoofd- of bijberoep) hun droom verwezenlijken en een nieuwe carrière als ondernemer uitbouwen. Deelnemen is kosteloos.

Vierdelige opleidingsreeks Starten met een eigen zaak na 50

Dit event is afgelopen

Vierdelige opleidingscyclus “Starten met een eigen zaak na je 50ste!”

Kandidaat-ondernemers 50+ kunnen gratis deelnemen aan de informatiecyclus ‘Starten met een eigen zaak na je 50ste’. De reeks bestaat uit vier namiddagsessies waar je de kans krijgt praktische kennis op te doen over de belangrijkste zaken die bij de opstart om de hoek komen kijken.

Sessie 1:  Hoe start ik op als zelfstandige?

Maandag 26/11/2018 om 13.30 uur

Een zaak starten en wat nu? UNIZO Startersservice vertelt wat je als een starter 50+ moet weten om een goeie opstart te organiseren: van startmodaliteiten en -formali­teiten en juridische vormen tot  boekhoudkundige verplichtingen (gastspreker: UNIZO Startersdienst).

Sessie 2: Op ondernemen staat geen leeftijd! Ondernemerscompetenties. 

Woensdag 28/11/2018 om 13.30 uur

Inzicht in de eigen ondernemerscompetenties en het persoonlijk ontwik­kelingsproces als beginnende 50+ zelfstandige ondernemer vormen het onderwerp van deze sessie (gastspreker: Evolvero Starters- en  Loopbaancoaching).  

Sessie 3: Optimalisatie van je sociale zekerheid en bescherming bij starten na 50.

Maandag 03/12/2018 om 13.30 uur

De Studiedienst van Liantis Sociaal Verzekeringsfonds gaat dieper in op de gevolgen van een overgang naar een zelfstandige activiteit voor je sociale rechten en sociale bescherming  (bijdragen hoofd- bijberoep, gevolgen pensioen, ziekteverzekering, aanvullende sociale bescherming,…) (gastspreker Studiedienst Liantis Sociaal Verzekeringsfonds).

Sessie 4: Ondersteunings-, begeleidingsmogelijkheden en kredietvormen. 

Woensdag 05/12/2018 om 13u30

Een startende ondernemer kan beroep doen op verschillende (financiële) steunmaatregelen, deskundig advies, subsidies, transitiepremies tot zelfs individuele begeleiding. Tijdens deze sessie ontdekken 50+ kandidaat-ondernemers het ruime pallet van ondersteuning voor startende ondernemers! Ook de mogelijkheden tot een eventuele overname van een zaak komt aan bod. (gastsprekers:  VDAB, Agentschap Innovatie & Ondernemen en Overnamemarkt.be)

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
Integraal vzw i.s.m. VLAIO, UNIZO, Liantis, VDAB

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

UNIZO Hoofdkantoor Willebroekkaai 37 1000 Brussel