Opleidingsreeks: Opties voor de toekomst van jouw bedrijf

Heb jij al nagedacht over de toekomst van jouw bedrijf?
Schuif noodzakelijke beslissingen niet voor je uit, maar werk aan een plan op maat van jouw bedrijf en bekijk samen met ons welke mogelijkheden er zijn.

Dit event is afgelopen

Tijdens deze opleidingsreeks brengen we verschillende aspecten in kaart die voor jou als eigenaar van een bedrijf belangrijk zijn om in acht te nemen.

Wat mag je verwachten?

Fiscaal-juridische technieken van de overdracht

Indien je ooit zal willen overgaan tot (familiale) overdracht, kan de eigendom worden overgedragen door schenking of verkoop. Maar wat zijn nu de fiscale en juridische consequenties hiervan? Zullen hier belastingen op geheven worden en hoeveel? Wat met zussen en broers, dienen zij uitgekocht te worden? En welke modaliteiten dienen er vastgelegd te worden om in de toekomst niet voor voldongen feiten te komen staan?  

Docent: Tillo Dumont && Thomas Vandersmissen - KPMG 

Datum: 15/03/2023, 9u-11u 

Bedrijfswaardering

Zowel in het kader van een familiale overdracht als bij een overdracht aan derden, is het zeer belangrijk om de waarde van je bedrijf te kennen. Maar hoe wordt dat nu juist bepaald?  Zijn er verschillende waarderingsmethodes? Is de waarde van een onderneming ook de waarde van de aandelen? Verkoop je de onderneming met of zonder vastgoed? Tijdens deze sessie proberen we de eigenaar-ondernemer enkele handige tools aan te reiken om de vertaalslag te maken naar zijn of haar bedrijf. 

Docent: Alexander Vangrieken - KPMG 

Datum: 30/3/2023, 9u-11u 

Binden van key-management

Ondernemingen zijn steeds vaker op zoek naar manieren om hun management of cruciale medewerkers op duurzame wijze aan zich te binden. Louter financiële incentives (zoals een bonus) zijn vaak onvoldoende om betrokkenheid te creëren. Tijdens deze sessie wordt er vanuit fiscaal, financieel en juridisch oogpunt besproken op welke wijze de eigenaar-ondernemer een incentiveplan kan opzetten om het management te laten participeren in een onderneming, zonder dat de eigenaar daarbij moet inboeten aan zeggenschap.  Ook de managementbuy-out en buy-in zullen aan bod komen.  

Docent: Patricia Stas & Thomas Vandersmissen - KPMG 

Datum: 21/04/2023, 9u-11u

Externe CEO

Steeds meer bedrijven doen beroep op een externe manager of CEO omdat ze competenties missen, sterker willen groeien, of niemand van de kinderen de zaakvoerder wil opvolgen. Kan dit iets voor jouw bedrijf zijn? We willen inzoomen op de voor- en nadelen van een externe manager of CEO. Je krijgt talrijke tips aangereikt om van de zoektocht en aanwerving een succes te maken. Daarnaast staan we stil bij de cruciale vraag hoe belangrijk de huidige eigenaar is voor het succes van de onderneming. 

Docent: Geert Motmans - Motmans & Partners 

Datum: 09/05/2023, 9u-11u 

Communicatie en intermenselijke aspecten na de overdracht/verkoop

Er dringt zich een transitie op in de toekomst, maar heb jij al nagedacht welke rol jij als overlater nog wenst op te nemen?  Hoe communiceer je over een naderende overdracht naar alle stakeholders en waar moet je op letten om dit vlot te laten verlopen?  

Docent: Jan Maurissen & Elke Sweldens - Van Havermaet

Datum: 24/05/2023, 9u-11u 

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 550 excl. btw
Organisator
Voka

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg Gouverneur Roppesingel 51 3500 Hasselt