Opleiding Organisatie van de kermis

Bij het organiseren van een kermis komt veel kijken en is heel wat regelgeving van toepassing. Bovendien gelden er vanaf 1 april 2024 nieuwe regels voor de organisatie van kermissen. De belangrijkste wijziging is het afschaffen van de voorafgaande machtiging voor de uitoefening van kermis- (en ambulante) activiteiten (beter gekend als de ‘leurkaart’).

Dit event is afgelopen

Omdat er al langer een grote vraag naar opleiding en ondersteuning is, achten we de tijd rijp om alles nog eens op een rijtje te zetten wat het organiseren van een kermis betreft. We beperken ons dus niet enkel tot de recente wijzigingen.  Iedereen die betrokken is bij de voorbereiding en/of de uitvoering van de kermis zal dankzij deze opleiding weer helemaal mee zijn, zowel op het vlak van de theorie (regelgeving) als op het vlak van de praktijk (implementatie).

Wat als de machtiging kermisactiviteiten niet meer bestaat? Wat als twee foorkramers van plaats willen wisselen? Wanneer en welke (controle-)documenten moet een kermisuitbater voorleggen? Welke regels gelden bij overdracht van een standplaats?  Op deze en meer vragen willen we je een antwoord bieden tijdens deze opleiding.  Het volledige programma lees je hieronder.

We gaan voor een dynamische aanpak waarbij we de verschillende theoretische aspecten aanvullen met concrete voorbeelden uit de praktijk. Bovendien krijg je – naast een uitgebreide toelichting van de Vlaamse regelgeving inzake kermissen – ook een overzicht van de belangrijkste bijkomende regelgeving die van toepassing is bij het organiseren van een kermis.

Ben je deskundige economie, plaatsmeester of medewerker vrije tijd? Wil je gemeente werk maken van een veilige en attractieve kermis? Aarzel dan niet om deel te nemen.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 100
Organisator
VVSG i.s.m. VLAIO
Thema's

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

VVSG vzw 1-8 Bischoffsheimlaan 1000 Brussel