Oorsprongs- & leveranciersverklaring in de praktijk

Overdracht, van de ene naar de andere generatie, is een emotioneel en complex gebeuren met menselijke, financiële, juridische en organisatorische uitdagingen. Familio helpt je, met de hulp van experten, zaken bespreekbaar te maken en duidelijke afspraken te formuleren tussen de generaties zodat de bedrijfscontinuïteit en goede familiale relaties bestendigd worden.

Dit event is afgelopen

De oorsprongsreglementering is geen eenvoudige materie. Voka Vlaams-Brabant brengt verheldering met een basisopleiding die u wegwijs maakt in alle formaliteiten, gunstige invoertarieven, oorsprongsbewijzen en meer.

De oorsprong en de daartoe bestaande bewijzen zijn essentiële begrippen bij het sluiten van handelscontracten met partners uit bepaalde landen. Zendingen die vergezeld zijn van een preferentieel oorsprongsbewijs genieten meestal van een gunstig invoertarief.

In het volledige oorsprongsgebeuren is de leveranciersverklaring van het allergrootste belang. Heel wat bedrijven ondervinden moeilijkheden met het opstellen van deze verklaring en de interpretatie van de hierop te vermelden gegevens. Om dit document correct te kunnen opstellen is een goede kennis van de oorsprongsregels vereist.

Tijdens dit seminarie worden eerst de oorsprongsregels stap per stap toegelicht aan de hand van praktische cases. Vervolgens komt elke vorm van de leveranciersverklaring aan bod en zullen de hierop vermelde gegevens grondig worden geanalyseerd.

Komen zeker aan bod:

  • Belang en nut van oorsprong
  • Regels van oorsprong
  • Cumulatieregels (o.a. Paneurcumul en cumul met Balkanlanden)
  • Paneuromediterrane cumulatie (met o.a. het certificaat EUR-MED)
  • Oorsprongsbewijzen i.v.m. Turkije
  • De leveranciersverklaring: Wettelijke basis, soorten, vermeldingen (welk gevolg heeft het indien u de vermelding no-cumulation applied al dan niet aankruist op uw verklaring?)
  • De bewijzen van oorsprong
  • Alle elementen worden toegelicht met praktische voorbeelden en case studies

Spreker

Valère Vangeel (FOD Economie)

Meer info

karl.boumans@voka.be

02 300 58 02

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
Voka-leden betalen 320 euro excl. btw. Niet-leden betalen 540 euro excl. btw.
Organisator
Voka

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka Vlaams-Brabant kantoor Leuven Tiensevest 170 3000 Leuven