Online Inspiratiecafé, een avond vol tips & inspirerende startersverhalen

De inspiratiecafés zijn er voor iedereen bij wie het kriebelt om een eigen zaak te starten en die zich willen laten inspireren door de kennis en de verhalen van ondernemers.

Dit event is afgelopen

VOOR WIE?

De inspiratiecafés zijn er voor iedereen bij wie het kriebelt om een eigen zaak te starten en die zich willen laten inspireren door de kennis en de verhalen van ondernemers.

WAT?

3 gedreven & gepassioneerde ondernemers vertellen jou, vanuit hun eigen ervaring, alles wat je moet weten over het starten van een succesvolle business.

  • Wat moet je zeker wel of niet doen om het als startende ondernemer te maken?
  • Hoe schakel je over van een idee naar een echte zaak?
  • Welke elementen zorgden ervoor dat deze ondernemers durfden kiezen voor hun passie?
  • Hoe ga ik om met de ups & downs die op me afkomen?
  • Welke marketingtips zijn er voor starters met weinig budget?

TIPS & TRICKS VAN

Frederik Vanhollebeke | Mijn-maatwerk.be

Frederik lanceerde samen met zijn broer Stefan en echtgenote Barbara Mijn-maatwerk.be, een online schrijnwerkerij die zich focust op interactief geconfigureerde maatkasten. Het concept voor Mijn Maatwerk groeide vanuit hun eigenste ervaring: Frederik en Barbara wilden hun huis opknappen en vielen bijna achterover van de offerte door de schrijnwerker. Daarom besloot Frederik om zelf aan de slag te gaan. Het eindresultaat mocht gezien worden én heel wat vrienden vroegen om ook bij hen aan de slag te gaan. Al snel ontstond het idee voor een eigen zaak. Toch wou Frederik niet zomaar een schrijnwerkerij opstarten, maar slimmer en efficiënter werken om zo de prijs te drukken voor de klant. Op hun website ontwerp je als klant je project op maat, dat vervolgens als bouwpakket aan huis wordt geleverd. 

Lies Tielemans | de tekstbewerker

Na een carrière van 16 jaar als docent Nederlands, koos Lies Tielemans om mee in het bouwbedrijf van haar man te stappen. Hier ontwikkelde ze haar ondernemerskwaliteiten, maar ondervond ze ook snel dat er heel wat fout liep in de communicatie van bedrijven naar de buitenwereld toe. Zo ontstond de tekstbewerker. Haar missie? Met eenvoudige, duidelijke en correcte schriftelijke communicatie ondernemers helpen met de groei en de zichtbaarheid van hun bedrijf.

Stijn Bogaerts | MoNoA

Stijn Bogaerts uit Dendermonde is met zijn bedrijf MoNoA vorig jaar verkozen tot Oost-Vlaamse starter van het jaar. Zijn ‘MoNoA-wearable’ is simpel aan te brengen op elke horloge en slaagt erin om het stressniveau bij de drager permanent te vertalen. Op vandaag is Stijn als jonge ondernemer volop bezig om zijn horloge-accessoire kenbaar te maken aan het grote publiek. Zo nam hij in januari 2020 deel aan de technologiebeurs CES in Las Vegas. Deze beurs wordt gezien als ‘de hoogmis van de technologie’. Stijn verkoopt het toestel via zijn website, maar praat ook met grote bedrijven die het willen gebruiken in het kader van hun stresspreventiebeleid.

PROGRAMMA

19.30 u.: Welkomstwoord UNIZO
19.45 u.: Praktische tips van ondernemersloket Liantis & KBC
20.00 u: Panelgesprek met 3 gedreven ondernemers
20.45 u.: Break-out sessions: stel zélf je vragen aan deze ondernemers
21.15 u.: Round-up

Goesting om te ondernemen?  
Schrijf je dan snel in, de plaatsen zijn beperkt!

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
UNIZO
Thema's

Dit event is afgelopen