Ondernemersforum: SEO Copywriting: klanten lokken met je webteksten

Hoe schrijf je webteksten die zoekmachines én potentiële klanten charmeren? Het Ondernemersforum SEO Copywriting vertelt het je. Ilse Meeus – al een kleine tien jaar zaakvoerder van AndersGeschreven – geeft je tips & tricks om zélf Google-vriendelijke webteksten te schrijven, en bezorgt je de juiste vaktermen om mee te praten met externe communicatiepartners.

Dit event is afgelopen

Het vertrekpunt: je huidige website. We werpen er een grondige blik op en checken hoe gebruiksvriendelijk hij is en of hij doet wat hij moet doen (namelijk: van surfers klanten maken). Op het einde van de rit heb je enkele herwerkte webteksten op zak, samen met een overzicht van handige online tools en een reeks gerichte actiepunten voor de toekomst.

Programma

19.00 uur Onthaal met broodjes
19.30 uur Start lerend netwerk
22.00 uur Voorzien einde

Sessies

Sessie 1: SEO – een woordje uitleg

Hoe ‘denken’ zoekmachines als Google? En hoe kan je daar op inspelen? We duiken in de wereld van de search engine optimization – kortweg, SEO – en zetten het jargon om in mensentaal. Wat kan je bereiken met SEO? Wat zijn meta data en keywords? En wat is het nut van blogartikels en landing pages? Tegelijk bekijken we ook de gevaren van over-optimalisatie en black hat SEO.

21/02/2019 - 19.00 - 22.00

Sessie 2: Hoe de juiste websitebezoekers aantrekken?

Deze sessie draait om buyer persona’s, doelgroepbepaling en keywords. We bekijken welke bezoekers je aantrekt en welk type klanten je in de toekomst wil bereiken? Wat typen zij precies in het Google-zoekvenster? En op welke termen wil jij inzetten? We bekijken tools voor keyword-inspiratie en gaan aan de slag met een stappenplan en checklist.

28/02/2019 - 19.00 - 22.00

Sessie 3: Copywriting in de praktijk

We gaan over tot actie: hoe schrijf je nu precies zo’n zoekmachinevriendelijke tekst? Je brengt je webstructuur in beeld en checkt welke keywords je al hanteert en welke nog ontbreken. Je gaat ook aan de slag voor een van je collega-deelnemers en herwerkt een van zijn of haar webpagina’s.

14/03/2019 - 19.00 - 22.00

Sessie 4: Conversiegericht schrijven

Nu we de zoekmachines overtuigd hebben, is het tijd om de surfer te overtuigen. Hoe schrijf je commercieel aantrekkelijk? Hoe bouw je teksten op die duidelijk, overzichtelijk en overtuigend zijn? Kortom: hoe schrijf je conversiegericht – met call to actions en hyperlinks?

21/03/2019 - 19.00 - 22.00

Sessie 5: Wat brengt de toekomst?

We bekijken of de gedane SEO-inspanningen al effect hebben en of ze dat gaan blijven hebben? Je ontdekt hoe je de SEO-prestaties van je website kunt opvolgen en krijgt tools aangereikt om je website op niveau te houden … of zelfs een niveau hoger te tillen.

28/03/2019 - 19.00 - 22.00

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 360 - 460 excl. btw
Organisator
UNIZO

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Frame 21 Diamantstraat 8 2200 Herentals