Ondernemersforum: Naar een praktisch en betaalbaar marketingplan

Hoe zet je jouw zaak (nog meer) in de kijker? Hoe versterk je de band met je klanten? En hoe scoor je in onze concurrentiële markt? Het antwoord: met slimme, doeltreffende marketing.

Dit event is afgelopen

Vergis je niet: marketing draait om heel wat meer dan een mooie folder of glad sales-praatje. Het gaat om ‘strategie’, ‘prijszetting’, ‘communicatie’ en ‘doelgroep-bepaling’. Hoe je die marketing-aspecten op maat van jouw zaak uitwerkt? Dat leer je tijdens dit Ondernemersforum. Met als eindresultaat: een doeltreffend marketingplan.

Klaar om je onderneming een boost te geven – op een praktische, effectieve én betaalbare manier?

Door wie?

Christine Vanhove steunt op meer dan tien jaar ervaring als marketeer. Tijdens haar loopbaan ontdekte ze dat het voor ondernemers van kleinere bedrijven niet altijd evident is om hun marketing en communicatie te regelen – het dagelijkse bedrijfsleven slorpt teveel aandacht op. Daarom besloot Christine hen te gaan coachen. Op hun maat: niet met grootse acties en dito budgetten, maar met praktische, pragmatische en doeltreffende tips & tricks.

Programma

19.00 uur Ontvangst met broodjes
19.30 uur Lerend Netwerk
22.00 uur Voorzien einde

Sessies

Sessie 1: Wat is marketing?

Laten we beginnen bij het begin: wat is marketing en hoe doe jij met jouw bedrijf er al aan? We bekijken je product of dienst, doelgroep, verkoopkanalen, prijs en communicatie en bespreken hoe die elementen in een marketingplan passen. 

19/02/2019 - 19.00 - 22.00

Sessie 2: Wie is je doelgroep?

We zoomen in op je doelgroep: wie bereik je en wie wil je graag bereiken? We leren persona’s te omschrijven en onze aanpak erop af te stemmen.

26/02/2019 - 19.00 - 22.00

Sessie 3: Hoe communiceer je?

We bekijken aan de hand van meegebrachte voorbeelden hoe jouw bedrijf communiceert. Op basis daarvan buigen we ons over een communicatieplan: Wat is het? Welke elementen bevat het? En waarin verschilt het van je marketingplan?

19/03/2019 - 19.00 - 22.00

Sessie 4: Op welk kanaal ga je aan de slag?

Nu we jouw bedrijf, diensten of producten en jouw (ideale) doelgroep kennen, kunnen we beslissen op welke kanalen jij je marketing wil uitrollen. Welke kanalen bestaan er? Welke gebruik je of wil je gebruiken? En welk effect hebben ze op je doelstellingen?

26/03/2019 - 19.00 - 22.00

Sessie 5: Tijd voor actie

Op basis van de verzamelde info uit de vorige sessies, ga je nu écht aan de slag: we werken een marketing- en communicatieplan uit voor jouw onderneming.

02/04/2019 - 19.00 - 22.00

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 360-460 excl. btw
Organisator
UNIZO

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Bluepoint Antwerpen Filip Williotstraat 9 2600 Berchem