Ondernemersforum: Maak van je winkel een echte beleving! (incl. inspiratiereis)

Storytelling & klantenbeleving.

Dit event is afgelopen

Hoe blijf je jouw klanten aanspreken terwijl ze continu lijken te veranderen? Hoe verkoop je je product wanneer klanten oplossingen, inspiratie en beleving zoeken? Ja, het kost energie en creativiteit om hier elke dag opnieuw op in te spelen, maar niet altijd veel geld! Er  zijn ongelooflijk veel kost-effectieve mogelijkheden om jouw klanten tevreden te krijgen, om je winkel aantrekkelijk en ‘levend’ te maken. En als extra beloning: meer werkplezier, meer omzet. Dit Ondernemersforum gaat bewust niet in op online aanwezigheid/webshops. We focussen ons vooral op toegankelijke manieren om relevant te blijven en je klanten meer beleving te bieden.  

Voor wie?  

Elke ondernemer of winkelier die vandaag nog actie wil ondernemen en de nodige stappen wil zetten richting een sterke, toekomstgerichte winkel. 

Door wie?

Steven Saenen

  • Ervaring als PMO trainer in het opleiden en coachen van winkelpersoneel, werkzoekenden en leerkrachten. 
  • Werkdomein: Verkoop, klantvriendelijkheid, retail hotspots (actieve en passieve winkelbeleving) en nieuwe technologie in de retail. 
  • Co-auteur bij Van In voor de uitgave ‘Me & Company’ voor de TSO-richting ‘Verkoop’, 2de & 3de graad.

Sessies

Sessie 1: Retail Inspiratietrip Antwerpen

In de voormiddag brengen we een bezoek aan het enige en unieke retail inspiratieplatform van de Benelux en ervaar je wat de 'Future Of Shopping' de komende jaren allemaal in petto heeft. In het belevingscentrum retailhub zijn de nieuwste retailtrends & technologische toepassingen samengebracht zoals AR/VR, multisensorische ervaringen, RFID & beacons, 3D bodyscanners, slimme koelkasten & spiegels, gelaatsherkenning, en nog veel meer… . Nadien gaan we op retailhunt door de stad en brengen we een bezoek aan heel wat inspirerende handelszaken en ondernemers. Je kunt opstappen in Geel of aansluiten bij Berchem station. 

01/04/2019 - 09.00 - 17.00 uur

Sessie 2: RetailHotSpots

De uitstraling van jouw winkel heeft een enorme impact op het koopgedrag van je klanten. Door een paar praktische ingrepen kun je hier zelf al een groot verschil maken. Meer beleving op de vloer zonder dat er investeringen in allerlei technologieën nodig zijn! We starten met een kleine update rond de klant anno 2019: wie is hij, waarom is en denkt hij zo, en hoe moeten we hier mee om gaan? Vervolgens gaan we actief aan de slag met oefeningen en foto’s om van jouw winkel een ware HotSpot te maken. 

24/04/2019 - 19.00 - 22.00 uur

Sessie 3: Storytelling

Tijdens deze sessie focussen we op het begrip "Storytelling". Een belangrijk begrip, vast al vaak gehoord, maar wat kan je er eigenlijk mee als winkelier? We beginnen bij de basics: wat storytelling en wat kan het betekenen voor jouw winkel? Aan de hand van enkele praktische oefeningen vinden we een aantal kernbegrippen die belangrijk zijn voor jouw zaak (dit is verschillend voor elke ondernemer) en kunnen we zo zien hoe je jouw eigen storytelling kunt maken en/of verbeteren. Dit gaat o.a. over trots zijn op jouw winkel, je product, en je manier van werken... .

07/05/2019 - 19.00 - 22.00 uur

Sessie 4: Relevant zijn (en blijven)

Een erg belangrijk begrip als we onze zaak 'futureproof' willen maken. Het verschil maken is erg belangrijk geworden in de snel veranderende retailwereld van vandaag. Hoe pakken je dit aan en hoe breng je deze boodschap over aan jouw klanten? De concurrentie van de ketens en de webwinkels is bikkelhard, reden te meer om je vooral te concentreren op jouw eigen meerwaarde en je reden van bestaan.

14/05/2019 - 19.00 - 22.00 uur

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
UNIZO-leden: € 360 excl btw - Niet-leden: € 460 excl btw
Organisator
UNIZO
Thema's

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Locaties worden nog meegedeeld 2600 Antwerpen - Berchem