Neem de snelweg naar Circulair Ondernemen en start met een Circle Speed traject (30u opleiding)

Is de circulaire economie voor jouw onderneming nog steeds een geitenwollensokkenverhaal? Think again. Anno 2022 is het booming business. Zorg dat jij erbij bent om het voortouw te nemen in het ontwikkelen van die economie.

De huidige crisis maakt het nog duidelijker dat het nooit meer evident zal worden om energie en grondstoffen goedkoop en in ruime hoeveelheid te bekomen. We zoeken oplossingen en zullen circulaire business modellen inzetten om rendabel en duurzaam te werken.

Tijdens de Circle Speed opleiding leren we anders kijken naar de economie en onze organisaties. We durven het systeem in vraag te stellen en een alternatieve aanpak voorstellen.

Dit event is afgelopen

Dit uniek opleidingsconcept van werecircle en UHasselt is een ware onderdompeling in circulair ondernemen.

Het begint al met de kick-off: een intensieve 2-daagse op een inspirerende locatie, met verrassende keynotes en een “serious” business game. Daarna volgt een leerrijk traject van 6 sessies (gespreid over 3 maanden), waarin online en on-campus workshops op het programma staan. Expert-coaches verzekeren begeleiding op maat van de organisatie en de circulaire vragen.

Anne Froidmont, bondgenoot bij werecircle: “In de meeste opleidingen krijg je wel de basiskennis mee, maar het is moeilijk om de concrete vertaalslag naar de organisatie te maken. Met Circle Speed bieden we hiervoor een oplossing: een innovatief en intensief traject, op maat van de activiteit van elke organisatie.”

Circle Speed, de andere aanpak

Niet meer dan 12 ondernemers tegelijk kunnen in een Circle Speed traject stappen en de ‘versnelling hoger schakelen’ naar het circulaire ondernemen. Het businessmodel vormt het vertrekpunt van de opleiding.

Geert Vaes, bondgenoot bij werecircle: “Hoe kunnen ondernemers hun financiële plannen bekijken en aanpassen in de transitie naar een circulaire context? Dat gebeurt in kleine groepen, onder begeleiding van de expert-coaches. Innoveren en duurzaam ondernemen doe je immers niet alleen. We zorgen voor een unieke combinatie van individueel en collectief groeien”.

In Circle Speed delen experten uit verschillende domeinen hun inzichten en expertise, telkens vanuit hun specifieke invalshoek, waaronder Business Modeling, Eco-Design, juridische aspecten. Er is ook tijd voor analyse, actie, uitwisseling tussen de deelnemers. Zo stimuleert Circle Speed het transformeren van processen in de organisatie.

Waar? Kick-off weekend bij Mégarnie (Engis - bij Luik), volgende sessies online of on campus (Uhasselt - Hasselt)

Wanneer? Start op 30/09-01/10

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
werecircle en UHasselt

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Mégarnie Rue Mégarnie 2 4480 Engis