Masterclass - De praktijk om jouw circulariteitsprestaties en -ambities te meten en verbeteren

Circulariteit meten geeft je een referentiepunt, genereert acties voor verbetering en toont jou en jouw (toekomstige) klanten de resultaten van jouw inspanningen. Deze masterclass geeft je een stand van zaken van tools en methodes om een intern dashboard op maat op te zetten, en de markt objectief te informeren over jouw ambities en prestaties in circulair ondernemen, zodat je jouw toegevoegde waarde op dit toekomstgerichte thema verder kunt versterken.

Dit event is afgelopen

Nieuwe circulaire producten en verdienmodellen zorgen doorheen de waardeketen voor innovatie en creëren tal van jobs. Steeds meer bedrijven zetten in op circulaire strategieën en spelen zo in op de stijgende vraag naar circulaire producten en diensten. Maar hoe kan je de ambities en prestaties van jouw bedrijf, product of waardeketen op het vlak van circulariteit meten? Hoe kan jouw bedrijf ervoor zorgen dat het vooruitgang boekt? Welke van de vele beschikbare meetmethodes zijn in jouw context het meest geschikt? Hoe ver staat de standaardisering van circulariteitsmetingen?

Deze en vele andere vragen zullen Sirris, VITO en Agoria beantwoorden tijdens de masterclass. We baseren ons op getuigenissen van bedrijven die hun ervaring met meetmethodes en tools delen. We geven ook een een overzicht van de belangrijkste en meest zinvolle tools en waarvoor ze best gebruikt kunnen worden.

Je krijgt van ons

 • Meerdere industriële cases en getuigenissen, inclusief een vraag-en-antwoord-sessie
 • Interactieve begeleiding en directe toegang tot de experts en getuigenissen
 • Inspiratie om ook uw vooruitgang te verzekeren
 • Voor alle voorgestelde tools en methodes de links en toegang om ze te gebruiken of aan te kopen
 • Een leeslijst met artikels en relevante publicaties
 • De tools in een overzichtstabel bij elkaar gebracht

Resultaten

 • Je kent  de verschillende niveaus en kaders waarop circulariteit benaderd kan worden (macro, meso, micro). Je begrijpt dat circulariteit niet in één score te vatten is.
 • Je zal één indicator of een set van indicatoren selecteren die bij jouw bedrijf passen.
 • Je krijgt inzicht in de kwantitatieve, kwalitatieve en organisatorische aspecten van het meten en bewaken van circulaire vooruitgang.
 • Je krijgt praktijkgetuigenissen van bedrijven die specifieke generieke methodes en tools gebruiken en wat ze eruit geleerd hebben.
 • Je krijgt een overzicht van een selectie tools die je helpen een volgende stap vooruit te zetten.

Je krijgt een overzicht van de recente ontwikkelingen (ISO-standaardisering, beleidskaders en lopend onderzoek) in het meten van circulariteit.

Klik hier voor meer info.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
366 euro
Organisator
Sirris i.s.m. Agoria

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Sirris Technologiepark 48 9052 Zwijnaarde