Lerend Netwerk: Cybercrisis management

Cyberbeveiliging is een absolute must, maar wat als het misgaat? Welke communicatiestrategie hanteer je? Wie heeft welke verantwoordelijkheden? En hoe garandeer je de businesscontinuïteit? Ontdek het antwoord op deze vragen tijdens dit Lerend Netwerk en zorg dat jouw onderneming klaar is voor een cybercrisis!

Dit event is afgelopen

Een cybercrisis is een complexe en disruptieve gebeurtenis met een grote impact op jouw organisatie. Uit de Cybersecurity Barometer van VLAIO blijkt dat 1 op 8 bedrijven in 2021 het slachtoffer werd van een cyberaanval, waarbij zowel kleine als grote bedrijven werden getroffen.

Om dit te bestrijden is een doordachte aanpak noodzakelijk. Toch heeft slechts een minderheid van de ondernemingen (38,3%) gepaste procedures om op cyberaanvallen te reageren (bijvoorbeeld aan de hand van incidentanalyse of crisiscommunicatie). Wacht niet tot het te laat is! Schrijf je in voor dit Lerend Netwerk waarin een welbedachte werkwijze gecreëerd wordt om voor, tijdens en na een disruptieve aanval gepast te handelen!

Programma

Doorheen zes sessies ga je via cocreatie en onder leiding van twee expert-mentoren, dieper in op de diverse aspecten van een cybercrisis, leer je specifieke vaardigheden op vlak van crisismanagement en stellen we jou in staat om zelf een Crisis Management Plan op te maken.

Volgende thema's komen aan bod:

  • Kick-off - Getuigenis: Mijn files zijn versleuteld, wat nu?
  • Sessie 2 - Prepare: Rollen en verantwoordelijkheden, wie doet wat en wanneer?
  • Sessie 3 - Prepare: Voorkomen is beter dan genezen, hoe voorbereiden op een cybercrisis?
  • Sessie 4 - React: Eerste hulp bij een cybercrisis, hoe een cybercrisis coördineren?
  • Sessie 5 - React: Hoe, wat en naar wie communiceer je tijdens een cybercrisis?
  • Sessie 6 - Recover: Wat na een cybercrisis? Hoe herstel je en wat zijn de verbeterpunten?
  • Slotsessie - Bezoek: Ontdek het Proximus Security Operations Center

Het Lerend Netwerk wordt sectoroverschrijdend en niet-concurrentieel samengesteld, zo kom je terecht in een open, vertrouwde groep waar je geïnspireerd wordt door inzichten, kennis en ervaring.

Mentoren

Kurt Callewaert, Valorisatie Manager Digitale Transformatie bij Howest Hogeschool met 12 jaar ervaring in onderwijs, onderzoek en dienstverlening in cybersecurity. Kurt is onder meer projectleider van de Proeftuin ‘Innovatieve Cyberbeveiligingen in Industrie en Logistiek 4.0’, alsook actief lid van de Vlaamse Stuurgroep Cybersecurity en Belgian Cyber Security Coalition vzw.

Tania Defraine, Head of Fixed Connectivity Solutions bij Proximus. Verantwoordelijk voor het bouwen en implementeren van een vaste connectiviteitsportefeuille voor de b2b-markt. Alsook voor de strategische roadmap voor internet, VPN, draadloze toegang en Cloud-connectiviteit.

Sprekers

o.a. Danny Moerenhout, Senior Anti-Fraude Expert bij ING België, waar hij zijn meer dan 30 jaren bankervaring gebruikt om klanten te sensibiliseren door een sterke impact te verpakken in simpele boodschappen. Samen met Alexandre Pluvinage host hij in zijn vrije tijd de podcast “De Fraudeur, de Hacker en Jij” waarin hij concrete tips deelt met luisteraars om hen beter te beschermen in hun online leven.

Doelgroep

Dit Lerend Netwerk richt zich op CIO, CTO, DPO, IT-managers, cybersecurity verantwoordelijken en professionals die volop nadenken over de volgende vragen:

  • Hoe bereidt de organisatie zich voor op een cybercrisis?
  • Hoe communiceert de onderneming naar de diverse stakeholders tijdens een cybercrisis?
  • Welke rol heeft de operationele expert voor, tijdens en na de cybercrisis?
  • Welke data is cruciaal om de businesscontinuïteit te garanderen?

Voor meer info over dit Lerend Netwerk kan je terecht bij Frederik Delodder.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
Voka-leden en niet-leden: € 850
Organisator
Voka

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka West-Vlaanderen President Kennedylaan 9/A 8500 Kortrijk