Lab Stappenplan voor een efficiënt debiteurenbeheer

Onbetaalde facturen... het blijft een permanente zorg in het bedrijfsleven en elke ondernemer krijgt er ooit mee te maken. De mogelijke oorzaken van wanbetaling zijn zeer divers, maar zelfs nu het economisch beter gaat, blijft het probleem bestaan. In deze 2-daagse opleiding schetsen we het wettelijk kader en ga je zelf praktisch aan de slag met je eigen debiteurenbeheer.

Dit event is afgelopen

Programma

Dag 1

Hoe werk je een debiteurenadministratie uit? Welke preventieve en curatieve maatregelen kan je treffen en op welke valkuilen moet je letten?

  • wettelijk kader
  • belang van debiteurenbeleid- en beheer: directe en indirecte gevolgen van een lange betalingstermijn of laattijdige betalingen.
  • preventieve maatregelen: minder wanbetalers in drie stappen
  • curatieve maatregelen 
  • processen 
  • een externe partner kiezen
  • probleemsituaties (WCO, faillissement Collectieve schuldenregeling, …)

Dag 2
We passen de theorie toe op jouw bedrijf en we nemen het telefonisch en schriftelijk debiteurenbeheer onder de loep. Wat mag je zeggen tijdens een incassogesprek? Hoe schrijf je een goede rappelbrief? Hoe onderhandel je om snel te incasseren?

De deelnemers werken met hun eigen aanmaningen. Zo kunnen de principes onmiddellijk toegepast worden op de eigen brieven en gaan de deelnemers naar huis met een compleet instrumentarium om in te praktijk te brengen.

Spreker

Marleen Miechielsen van Miechielsen Training & Consulting (MTC) verzorgt al meer dan 10 jaar opleidingen voor Voka. Haar steeds zeer gewaardeerde aanpak is zeer praktijk-, resultaat-, en ervaringsgericht. Marleen schreef ook diverse boeken over debiteurenbeheer.

Doelgroep

Ondernemers, bedrijfsleiders, financiële en commerciële medewerkers en verantwoordelijken. Kortom: iedereen de bekommerd is om het betaalgedrag van z'n klanten.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
Voka-leden: € 550, Niet-leden: € 715
Organisator
Voka
Thema's

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen - Kantoor Geel Kleinhoefstraat 9 2440 Geel