Lab: Managementrapportering

Wat zijn variabele en vaste kosten? Uit welke componenten is de bruto contributie van jouw bedrijf opgebouwd? …
In deze opleiding krijg je antwoord op al deze vragen. Je gaat naar huis met een eigen tool in Excel die inzicht verschaft in jouw kosten én opbrengsten.

Praktisch

Date
Tijdstip
13.30 - 17.00 uur
13.30 - 17.00 uur
13.30 - 17.00 uur
13.30 - 17.00 uur
Locatie

Voka West-Vlaanderen President Kennedylaan 9/A 8500 Kortrijk

De marges worden steeds kleiner, kosten lopen hoog op, de concurrentie neemt toe,... Het is dan ook uitermate belangrijk om de kosten van jouw organisatie in kaart te brengen en deze goed te beheren. 

Alles begint met het opmaken van een eigen managementrapport, maar uiteraard eindigt het verhaal daar niet. Vanuit dit rapport ontstaan diverse afgeleide mogelijkheden zoals budgetteren, kostprijsberekeningen maken, rendabiliteitsoefeningen uitvoeren,… 

Na deze opleiding zal je finaal betere en onderbouwde beslissingen kunnen nemen en op een frequente en gestructureerde manier jouw cijfers kunnen opvolgen. 

Programma

  • Sessie 1 - Managementrapportering: hoe en wat?
    Onderscheid tussen variabele en vaste kosten, directe en indirecte kosten, contributie en management rapportering, indicatoren
  • Sessie 2 - Inzicht in & analyse van de eigen kostenrekeningen en het opdelen ervan naar soort en type kosten
  • Sessie 3 - Welke toepassingen vloeien uit jouw managementrapport?
    Budget, scenario-analyses,…

Naast deze 3 sessies voorzien we ook een persoonlijk coachingmoment voor elke deelnemer met de trainer. Zo kan je werken aan een werkbaar en sturend instrument op basis van jouw eigen cijfers. 

Spreker

Kristof De Vlieger heeft na zijn opleiding TEW aan UGent een Masterclass in Controllership behaald bij Vlerick Management school. Hij was diverse jaren actief als controller binnen enkele grotere familiale kmo’s, waarna hij de stap heeft gezet als zelfstandig consultant. Vandaag begeleidt hij managementrapporteringen, budgetteringsprocessen, kostprijsberekening en businessplannen.

Doelgroep

Bedrijfsleiders, aandeelhouders en financiële managers

Testimonials

Deze opleiding is al meer dan 30 maal opgezet in heel Vlaanderen door verschillende Voka-Kamers en andere organisaties. De reacties zijn telkens positief en lovend. 

Dag Kristof,
Bedankt voor je opvolgmailtje! We gebruiken de rapportage op vandaag nog steeds. Het was goed dat ik mijn collega Ann meegebracht heb op de laatste sessie om haar mee te betrekken. Zij kan het nu allemaal goed voorbereiden en dan bespreken we het telkens samen.

Hey Kristof,
intussen is de management rapportering verder uitgediept en wordt die intussen bij ons gebruikt.
Heel handig om mee te werken. Thanks!

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
Voka-leden en niet-leden: € 550
Organisator
Voka
Thema's

Praktisch

Date
Tijdstip
13.30 - 17.00 uur
13.30 - 17.00 uur
13.30 - 17.00 uur
13.30 - 17.00 uur
Locatie

Voka West-Vlaanderen President Kennedylaan 9/A 8500 Kortrijk

Locatie

Adres

Voka West-Vlaanderen President Kennedylaan 9/A 8500 Kortrijk