Lab: Groeien door overname

Kiezen voor overname is kiezen voor groei. Maar een overname doe je niet van vandaag op morgen. Hoe zit een overnameproces in elkaar? Wanneer moet je op welke zaken letten? Wat zijn de meest gebruikte waarderingstechnieken? In dit lab krijg je alle bagage mee om je optimaal voor te bereiden op een toekomstige overname.

Dit event is afgelopen

Een onderneming die wil groeien heeft twee keuzes: organische groei of groeien door overname van een ander bedrijf. Als je voor dat laatste kiest, biedt dat je meteen heel wat voordelen: je beschikt over een bewezen cashflow en ervaren werknemers, je krijgt een uitbreiding van het productengamma of een opstap naar het buitenland, …

Een bedrijfsovername is geen beslissing die je van vandaag op morgen neemt. Het blijft een strategische overweging die heel wat voorbereiding vraagt. Dankzij dit lab kan je je optimaal voorbereiden op een overname, kan je anticiperen op mogelijke hindernissen en versterk je jouw onderhandelingsbasis.

Programma

In dit lab komen de volgende onderwerpen alvast aan bod: 

  • Het overdrachtsproces
  • Waarderingstechnieken
  • Due diligence & financiering van de overdracht
  • Overnamestrategie 

Spreker

Francis Gevaert is oprichter en zaakvoerder van Aquis, die overnamebegeleiding aanbiedt voor zowel kandidaat-verkopers als kandidaat-kopers vanuit hun kantoren in Brugge en Gent. Hun focus ligt op een hands-on begeleiding van kmo's.

Doelgroep

  • Bedrijfsleiders, managers en aandeelhouders die goed gewapend aan een overnameproces wensen te beginnen
  • Werknemers die zich wensen in te kopen in een onderneming
Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 550 (excl. btw)
Organisator
Voka
Initiatief

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka | Brugge (Bedrijvencampus O-Forty) Kapellestraat 138 8020 Oostkamp