Inspiratiemoment 'Datagedreven kernversterkend beleid'

Data zijn de sleutel tot een succesvol beleid. Want slim omgaan met data leidt tot betere resultaten voor burgers, ondernemers en de samenleving. Kom op vrijdag 9 juni naar Diksmuide en ontdek wat een datagedreven kernversterkend beleid kan betekenen voor jouw stad, gemeente of organisatie.

Dit event is afgelopen

Onder de vlag van INVEST bundelden alle Vlaamse provincies de krachten om een krachtige datatool ter beschikking te stellen aan vijf pilootgemeenten. In West-Vlaanderen ontwikkelden zij voor Stad Diksmuide een interactief dashboard waarin nieuwe slimme data gekoppeld zijn. Ze verwierven ook heel wat nieuwe kennis rond het zoeken, aankopen en samenbrengen van de juiste data. En die ‘lessons learned’ delen ze graag met jou.

Als kers op de taart krijg je een demo van het nieuwe dashboard. Aan de hand van enkele concrete cases toont Sven van GEOSolutions je hoe slimme data gebruikt worden om het bestaande kernbeleid te versterken. Daarnaast belichten ze kort enkele andere datatools rond aanbod, leegstand, marktruimte, winkels en impact waarmee je direct aan de slag kan.

Schrijf je snel in en laat je inspireren door de mogelijkheden die data bieden voor jouw kernversterkend beleid. Ontdek ook hoe jouw stad of gemeente kan deelnemen aan het vervolgtraject van INVEST. 

Organisator
POM West-Vlaanderen i.s.m. POM Antwerpen, provincies Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Salons Saint Germain De Breyne Peellaertstraat 12 8600 Diksmuide