Infosessie: Oprichten van een raad van advies

De wereld verandert snel. Er zijn zoveel impulsen en aspecten waar ondernemingen rekening mee moeten houden. Zaken waarop we bovendien niet altijd zelf een antwoord weten. Een actieve raad van advies met expertise en kennis over verschillende domeinen heen, is dan ook geen overbodige luxe. Tijdens deze infosessie krijg je een overzicht van de mogelijkheden en geven we tips & tricks om een performante raad van advies op te richten die jouw onderneming vooruit helpt.

Dit event is afgelopen

Een actief klankbord waarop je als onderneming op frequente tijdstippen kan terugvallen is goud waard. Even uit het operationele loskomen om bezig te zijn met de (middel)lange termijn en de strategie van de onderneming is één van de grote voordelen van een raad van advies. Maar er zijn nog tal van andere voordelen aan verbonden, zoals o.a. professionalisering, ‘rust in je hoofd’,…

Wetenschappelijk onderzoek heeft bovendien aangetoond dat extern advies altijd loont. Ongeacht in welke vorm dit advies wordt gegeven. Een raad van advies is daarbij slechts één van de verschillende mogelijkheden om extern advies te faciliteren. Het is dan ook cruciaal om als bedrijf te vertrekken vanuit de ‘waarom?’. Wat is jouw primaire drijfveer/motivatie om naar dergelijk format toe te groeien? Wat moet dit opbrengen? Er moet duidelijkheid zijn over het verwachtingspatroon. Hoe beter de zaken voorbereid zijn, des te groter de return van de raad van advies kan zijn.

Maar hoe werkt zo’n raad van advies? Wanneer werkt het wel, wanneer werkt het niet? Wat zijn de best practices en wat kunnen we daaruit leren? We overlopen het tijdens deze infosessie.

Programma

  • De verschillende vormen van extern advies (het landschap van de verschillende ‘boards’)
  • Raad van advies
    • Hoe werkt een RvA?
    • Wanneer werk het wel/niet?
    • Soorten RvA
  • Terugkoppeling met wetenschappelijk onderzoek: wat maakt het succesvol? Of net niet?

Deze infosessie combineert theorie en praktijkvoorbeelden tot een ideale mix. Voor meer info over deze infosessie kan je contact opnemen met Matthias Derycke.

Doelgroep

Ondernemers/zaakvoerders van groeibedrijven - al dan niet familiaal - met focus op zowel organische als anorganische groei.

Sprekers

Tessa Dugardin, co-owner van Stella P. heeft meer dan 7 jaar ervaring in het samenstellen van raden van advies en raden van bestuur. Ze deelt heel graag best practices, do’s & dont’s,... zodat jij aan de slag kan met een actieve en kwalitatieve raad van advies die écht het verschil maakt.

Filip Vanderbeken, managing partner van PerformMAN en docent/onderzoeker aan VIVES Hogeschool, verricht wetenschappelijk onderzoek naar het (dis)functioneren van raden van advies en naar het ideale adviesformat. Met PerforMAN adviseert hij vnl. groeibedrijven, kmo's en familiebedrijven met hun business en marketingstrategie. Hij begeleidt bedrijven en organisaties bij het transitieproces wanneer strategische keuzes en of veranderingen in marktdynamieken impact hebben op de medewerkers en de organisatie.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
Gratis
Organisator
Voka
Initiatief

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Online of Voka | Brugge (Bedrijvencampus O-Forty) Kapellestraat 138 8020 Oostkamp