Infoavond Medical 3D-printing (industrie 4.0-proeftuin)

3D-printen of additive manufacturing heeft voor tal van doorbraken gezorgd in de geneeskunde. Tijdens deze infosessie, in het kader van de industrie 4.0-proeftuin AMplitude, ontdek je waarom deze technologie zo interessant is voor de medische industrie. En maak je kennis met de methoden voor het genereren van medische 3D-modellen.
3D-geprint hart. (additive manufacturing)

Dit event is afgelopen

Het belang additive manufacturing (AM of 3D-printen) voor medische doeleinden neemt alsmaar toe. AM wordt nu gebruikt bij de ontwikkeling van nieuwe chirurgische hulpmiddelen, orthopedische implantaten en prothesen, evenals bij het maken van patiëntspecifieke replica’s van botten, organen en bloedvaten.

Verhoogd comfort

Een studie van Wohlers in 2015 toonde aan dat 13 procent van alle inkomsten uit 3D-printen afkomstig is van bedrijven die verbonden zijn met de medische industrie. Meer dan twintig verschillende implantaten die door de Food and Drug Administration zijn goedgekeurd, worden geproduceerd met verschillende AM-technologieën. Het grote voordeel is dat met 3D-printing producten op maat van elk individu kunnen worden gemaakt. Dat verhoogt het comfort van de patiënten.

Technieken en cases

De infosessie gaat in op de eisen binnen de medische industrie die van AM de ideale technologie maken voor vele toepassingen. Daarna volgt een overzicht van de meest gangbare methoden voor het genereren van gegevens voor de productie van medische 3D-modellen. Tot slot krijg je een overzicht van geslaagde casestudies van additive manufacturing in de medische sector.

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
Flam3D

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

T2 Campus Thor Park 8040 3600 Genk