Hoe vind ik mijn weg in de wereld van de octrooien?

Octrooien zijn een krachtige bron van technische én strategische informatie. De octrooiendatabases zijn daarbij interessante technologische bibliotheken waar heel relevante informatie uit verschillende sectoren terug te vinden is. Dankzij dergelijke online databanken kan je deze informatiebronnen zelf exploreren en haal je er snel en vooral kosteloos nuttige informatie uit voor je bedrijf en je ontwikkelingen. Deze opleiding toont je dan ook de weg in de krachtige bibliotheek Espacenet en wil je leren hoe je deze bib kunt gebruiken, hoe je de octrooien moet lezen en vooral welk voordeel je er als bedrijf kan uit halen.

Dit event is afgelopen

Gezien de recente maatregelen van de overheid om de verspreiding van het Corona virus tegen te gaan, zien wij ons genoodzaakt deze opleiding uit te stellen naar een latere datum. 

De opleiding is praktijkgericht, en bevat naast een theoretische inleiding, vooral een interactieve zoektocht op octrooiendatabanken zoals Espacenet.

Opgelet! voor deze opleiding dien je zelf een laptop mee te brengen.

Voordelen van deze opleiding

  • je leert de basiskennis over octrooien en octrooiendatabanken

  • je kan de opgedane kennis benutten om je producten, processen en kennis te beschermen

  • je kan de opgedane kennis gebruiken om inspiratie op te doen voor nieuwe producten en processen
  • je kan de opgedane kennis gebruiken om versneld te innoveren
  • Deze opleiding is relevant indien je
  • regelmatig nieuwe producten of processen ontwikkelt
  • je op de voet de nieuwste ontwikkelingen wil volgen
  • je wil nagaan of je concullega's ook octrooien toepassen

Praktisch

Donderdag 26 maart 2020 van 9 -12.30 uur met aansluitend broodjes. Indien gewenst kan je de opgedane kennis verder oefenen tot 14.00 uur waarbij de adviseurs van Agentschap Innoveren & Ondernemen beschikbaar blijven voor al jullie vragen.

Annulatie

Gezien de plaatsen beperkt zijn, vragen we om tijdig (minstens 2 dagen voor event) te verwittigen in geval van afwezigheid. Indien de afwezigheid niet tijdig wordt gemeld, wordt een no-show fee van € 50 aangerekend.

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
VLAIO

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Vives Doorniksesteenweg 145 8500 Kortrijk