Hoe bouw je een digitale dienst/SaaS aanbod uit?
Denk je erover na om een digitaal product/SaaS model naar de markt te brengen? Deze masterclass toont hoe je van opportuniteit tot digitale dienst kunt evolueren door stapsgewijs klanten, technologie en business model te aligneren. We doen dit aan de hand van een uitgebreid deel ex cathedra afgewisseld met enkele praktische oefeningen en discussies aan de hand van persoonlijke voorbeelden en ervaringen.

Dit event is afgelopen
Wat is het?
Denk je erover na om een digitaal product/SaaS model naar de markt te brengen? Een digitaal business model heeft inderdaad vele voordelen. Het maakt het mogelijk om o.a. een betere klantinteractie en -ervaring mogelijk te maken, om meer recurrente inkomsten te genereren, toegang tot nieuwe markten te creëren, verbeterde gegevensverzameling en analyses te realiseren, enz. Maar er zijn ook belangrijke uitdagingen verbonden aan de introductie van een digitaal bedrijfs/SaaS model. Het ontwikkelen en in de markt zetten van een digitale dienst gebeurt radicaal anders dan we gewoon zijn bij klassieke diensten of fysieke producten.
Deze masterclass van Agoria en Sirris toont hoe je van opportuniteit tot digitale dienst kunt evolueren door stapsgewijs klanten, technologie en business model te aligneren. We doen dit aan de hand van een uitgebreid deel ex cathedra afgewisseld met enkele praktische oefeningen en discussies aan de hand van persoonlijke voorbeelden en ervaringen.
Voor wie?
Ben je als CxO, innovatie manager of product manager betrokken bij of verantwoordelijk voor het uitwerken van de product roadmap? Heb je er moeite mee het management of de collega’s te overtuigen dat het op een andere manier moet? Of ben je zelf nog op zoek naar de beste aanpak om een digitaal aanbod uit te werken en in de markt te zetten?
Deze masterclass geeft je alle kennis en tools om een overtuigende en onderbouwde case te maken rond het potentieel en de uitwerking van een nieuw digitaal product. We gaan hiervoor dieper in op 4 kerndomeinen: het proces, de technologie, het team en de business.
De masterclass is toegankelijk voor zowel niet-technische als technische profielen. Zowel voor bedrijven die al een concreet idee hebben voor de uitbouw van een digitale business, als voor bedrijven die nog meer in de verkennende fase zitten.
Wat kunt u verwachten?
Enkele vragen over het ontwikkelen van digitale diensten die zullen aan bod komen:
- Hoe bouw je online een sterke relatie met de gebruiker op?
- Hoe kan je vanuit R&D beter begrijpen wat de noden van de eindgebruikers zijn?
- Welke development aanpak gebruik je het best?
- Welke technologische kennis moet je in huis halen?
- Wat is de impact op je business model en cashflow?
- Wat met juridische aspecten zoals service levels en data security?
Doorheen de dag gaan we dieper in op 4 deelgebieden:
- Proces: Door stapsgewijs en exploratief te werken, minimaliseer je het risico om een dienst te ontwikkelen waar de klant geen waarde in ziet
- Technologie: Door maximaal gebruik te maken van bestaande componenten, kan je focussen op de USP’s van je dienst en inzicht krijgen in het gebruik ervan
- Organisatie: Door verschillende disciplines te integreren in één team met voldoende beslissingsbevoegdheid, kan je de optimale dienst voor de gebruiker creëren
- Business: Door te werken aan een goede balans tussen prijs en klantenloyaliteit, verzeker je recurrente inkomsten en een voorspelbare business
Er is telkens een uitgebreid deel ex cathedra en daarna een oefening of ruimte voor discussie met de andere deelnemers op basis van eigen voorbeelden en ervaring.
Wie zijn de lesgevers?
- Peter Verhasselt, Senior Advisor Digital Product Management en Nick Boucart, Senior Advisor Software Engineering & ICT (Sirris). Peter en Nick zijn de auteurs van het boek 'Hyperscale and Microcare, The digital Business Cookbook'. Elke deelnemer ontvangt een exemplaar.
- Carine Lucas en Isabel Michiels, beiden Expert Digitale Innovatie (Agoria).
Praktisch
De prijs voor een masterclass is € 1.340. Bedrijven in Vlaanderen betalen slechts € 425 dankzij de steun van VLAIO in de context van het #industriepartnerschap. Voor de kmo-portefeuille komt dit initiatief niet in aanmerking.
De sessies worden in het Nederlands gegeven, het voorziene materiaal is in het Engels.
Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden van toepassing die gelden binnen Agoria vzw.