Finance fundamentals: basis voor niet-financiële profielen

De balans en de jaarrekening zijn voor jou misschien ook Chinees. Wat lees je in de balans? Hoe kan je een resultatenrekening beter interpreteren? Wat is de cashflow? Hoe weet je uit de jaarrekening dat een onderneming financieel gezond is?

Deze training maakt op een begrijpelijke manier duidelijk welke informatie je kan vinden in financiële publicaties en rapporten van je eigen organisatie of die van klanten, leveranciers of andere stakeholders. Na vier sessies begrijp je niet alleen de meest voorkomende financiële termen, je bent ook in staat om een aantal basisanalyses uit te voeren.

Meteen écht concreet aan de slag? Breng dan je eigen jaarrekening mee om op te oefenen! Deloitte stuurt zijn finance-experten ter plaatse om deze materie helder en toepasbaar aan je uit te leggen.

Dit event is afgelopen

Wat mag je verwachten?

  • Boekhouders: wie zijn ze, wat drijft hen, wat doen ze?
  • Verschillende financiële staten: de balans, resultatenrekening en kasstromen
  • Financiële (ratio-)analyse, horizontale en verticale analyse
  • Werkkapitaal: liquiditeit, rentabiliteit en solvabiliteit
  • Concrete toepassing op eigen jaarrekening, Q&A

Voor wie?

Iedereen die inzicht wil krijgen in de basis van financiële rapportering. Of je nu vooral uitvoerend boekhoudkundig werkt, of geen enkele financiële achtergrond hebt: deze opleiding versterkt absoluut je kennis. 

Toegankelijkheid

Heb je nood aan specifieke assistentie of kunnen we dit event toegankelijker voor je maken? Stuur je opmerking mee in bij je inschrijving en we bekijken in samenspraak de mogelijkheden.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 550 excl. btw
Organisator
Voka i.s.m. Deloitte

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland Markgravesstraat 12 2000 Antwerpen