Familio 2023

Schuif in 2023 mee aan de Familio-tafel met een aantal andere toonaangevende familiebedrijven. Dit traject richt zich exclusief op ondernemende families die over generaties heen willen praten en nadenken over de toekomst van het familiebedrijf. We brengen de families letterlijk en figuurlijk samen rond tafel en je kan netwerken met andere ondernemende families. 8 topsprekers brengen inspiratie om je familiebedrijf te laten floreren.

Praktisch

Date
Tijdstip
17.30 - 22.00 uur
Locatie

NTB NTB 2800 Mechelen

De doelstelling van Voka Familio is om jouw kijk en kennis te verbreden rond de uitdagingen eigen aan het werken binnen een familiebedrijf en in een open sfeer de familiale overdracht te bespreken. Je verzamelt niet alleen kennis en praktische tips en tricks, maar ook kwaliteitsvolle contacten met gastexperts en collega-familiebedrijven.

Familio helpt je, met de hulp van experten, zaken bespreekbaar te maken en duidelijke afspraken te formuleren tussen de generaties zodat de bedrijfscontinuïteit en goede familiale relaties bestendigd worden. Je bewandelt het traject met de verschillende generaties uit jouw bedrijf en wisselt ervaring uit met de andere Familio-deelnemers, die in een gelijkaardige situatie zitten. Een ideaal klimaat om met vertrouwen jouw overdrachtstraject voor te bereiden. 

Wat mag je verwachten?

Een mix van inspiratie, ervaringsuitwisseling, inhoudelijke vorming en gezellig tafelen! In intieme kring brengt dit traject verschillende ondernemende families gedurende 8 sessies samen waarin uitdagingen en next steps op een informele en laagdrempelige manier worden besproken. 

  • Waar staat jouw familiebedrijf vandaag?
  • Waar beoogt het naartoe te gaan?
  • Hoe pakken andere familiebedrijven de verschillende facetten van de bedrijfsvoering aan?
  • Wat zijn aandachtspunten in de aanloop van een generatiewissel?
  • Hoe verliep de generatiewissel in andere familiebedrijven?

Samen met andere families word je geïnspireerd door het verhaal en de aanpak van enkele vooraanstaande familiebedrijven. Lekker tafelen wordt afgewisseld met leerrijke bedrijfsbezoeken. Onze experts van Deloitte, Familymind e.a. brengen duiding en omkadering. Tijdens de inhoudelijke sessies zoomen we in op relevante topics zoals :

  • Wat zijn de verschillende rollen binnen het familiebedrijf?
  • Interne & externe communicatie tijdens het overdrachtproces
  • Family Governance

Een deelnemer aan het woord

“Ik neem samen met mijn drie broers en ouders deel aan Familio. We zijn al enkele jaren bezig met de voorbereiding van de eventuele overdracht maar zitten nog met veel vragen waar we nog weinig antwoorden op gevonden hebben. Onze bedoeling is om nu regelmatiger hierover te spreken, en niet alleen over het financiële en juridische gedeelte. Wat willen wij als kinderen? Waar zien wij ons binnen tien jaar staan? Hoe zien onze moeder en vader hun rol evolueren? Familio creëert een moment van vertrouwen en verbondenheid omdat je families ontmoet die met dezelfde vragen zitten. Samen gezellig eten en drinken in een mooie omgeving. In intieme kring spreken over en vooral leren van elkaars ervaringen. De eerste sessie was voor mij alvast geslaagd en ik heb persoonlijk al enkele antwoorden gevonden. Je staat echt stil bij elkaars wensen, visie, sterktes en zwaktes. Zowel voor onze toekomst als voor die van Dicar is dit een goede stap.“  - Lieselotte Van Eyck (Dicar)

Prijs

Er is een familieprijs van 3.000 euro per familie (excl. btw).
Vanaf de zesde deelnemer: 500 euro pp. extra (excl. btw).

Doelgroep

De sterkte van Familio is het feit dat zowel de familiale overlaters, als de familiale overnemers van Vlaamse groei-kmo’s hetzelfde traject doorlopen, waardoor alles bespreekbaar wordt gemaakt. 

Opstart

Maart 2023 - definitieve data worden nog bekend gemaakt.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 3000 (excl. btw) per familie, vanaf 6de deelnemer € 500/pp (excl. btw) extra
Organisator
Voka
Initiatief

Praktisch

Date
Tijdstip
17.30 - 22.00 uur
Locatie

NTB NTB 2800 Mechelen

Locatie

Adres

NTB NTB 2800 Mechelen