Efficiënter produceren via een gedigitaliseerd productieproces

Van Industrie 4.0 naar Industrie 5.0.: In eerste instantie zal er een introductie zijn waarin relevante begrippen van een gedigitaliseerd productieproces worden verklaard. Daarna zal er dieper in op de verschillende aspecten van digitalisatie, geconnecteerde productie en planning gegaan worden.

Dit event is afgelopen

Van Industrie 4.0 naar Industrie 5.0.

Laat je informeren en inspireren door domeinexperten

Een Masterclass bestaat uit twee delen. Het eerste deel bestaat uit een introductie waarin relevante begrippen van een gedigitaliseerd productieproces worden verklaard. Dit deel neemt het VIGC op zich. In deel twee gaan uitgenodigde domeinexperten dieper in op de verschillende aspecten van digitalisatie, geconnecteerde productie en planning.

Industriële revoluties

‘Industrie 4.0’ werd sinds 2015 gezien als dé methode om je bedrijf te organiseren. Dit is niet langer het geval: de Europese commissie stelt duidelijk dat om de Europese doelstellingen voor 2030 te halen een nieuwe ‘Industrie 5.0’ – aanpak nodig is. In deze masterclass laten we je kennismaken wat deze transitie inhoudt en illustreren dit met voorbeelden uit de DRUPA-vakbeurs.

Dagindeling

Introductie Industrie 4.0 en de transitie naar Industrie 5.0 (9.00 tot 12.00u)

Hierbij maak je kennis met de eigenschappen inzake industriële evolutie:

Leerdoelen:

  • Een beeld vormen van de impact van innovaties in de industrie
  • De basisprincipes van ‘Industrie 4.0’ en de transitie naar ‘Industrie 5.0’ begrijpen
  • De sterkte en mogelijkheden van inline-datacollectie correct inschatten
  • Het belang van duurzame industriële ontwikkeling inzien
  • Inzicht in ‘slimme’ kenmerken van grafische productiemachines

Domeinexperten (13.00-15.00u)

Domeinexperten zoomen in op digitalisatie, geconnecteerde productie en planning

Dit initiatief kadert binnen het industrie-partnership dat VIGC is aangegaan met technologiepartners Agoria en Sirris met goedkeuring van VLAIO. Voor meer info over het industriepartnerschap zie: www.industriepartnerschap.be over

De Masterclass is beperkt in aantal deelnemers. De themadag kan online (ZOOM) gevolgd worden.

#industriepartnerschap #sterkondernemen

17 Vlaamse innovatiepartners, waarvan VIGC, slaan de handen in elkaar, onder leiding van Agoria en Sirris. Met de steun van VLAIO bieden ze een geïntegreerde dienstverlening aan om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren.  

Dankzij de individuele en collectieve diensten van het industriepartnerschap kan u als Vlaams bedrijf rekenen op een schat aan expertise en jarenlange ervaring om uw technologische innovatie op te drijven in de 3 volgende thema’s : Digitalisering, Duurzaamheid &  Industrie 4.0. 

Deelnameprijs
gratis
Organisator
VIGC

Dit event is afgelopen