Een duurzame onderneming opzetten rond insectenkweek of insectenverwerking

Ben jij geïnteresseerd in de mogelijkheden die het kweken en verwerken van insecten je bieden met het oog op circulair ondernemen? Wil je hier concreet mee aan de slag in je onderneming? Dan kan het expertisecentrum RADIUS van de Thomas More hogeschool jou alle nuttige informatie en praktijkervaring geven die je nodig hebt om aan de slag te gaan! We bieden nu een opleiding aan waarin je alles te weten komt over het kweken en verwerken van insecten, het wetgevend kader errond en hoe je daar dan concreet een circulaire onderneming mee kan opzetten. De lessenreeks bestaat uit zes modules waarvan je sommige lessen online kan volgen en andere lessen je naar de insectenkwekerij en labo’s op de campus in Geel brengen. Daar kan je zelf de handen uit de mouwen steken.

Opleiding Insecten in bio-economie

Dit event is afgelopen

Dit opleidingstraject richt zich op ondernemers en geïnteresseerden met interesse in circulaire activiteiten die met insecten aan de slag willen gaan op professioneel niveau.

We bieden u een opleiding aan waarin je alles te weten komt over het kweken en verwerken van insecten, het wetgevende en circulaire kader errond en hoe je daar dan concreet een rendabele activiteit mee kan opzetten.

De lessenreeks bestaat uit zes modules waarvan je sommige lessen online kan volgen en andere lessen je naar de insectenkwekerij en labo’s op de campus in Geel brengen. Daar kan je zelf de handen uit de mouwen steken en krijg je advies over je circulaire business plan. 

De modules zijn opgedeeld in volgende thema’s:

  • Inleiding insecten in een bio-economie
  • Duurzaam kweken van insecten
  • Verwerken van insecten naar duurzame grondstoffen
  • Wetgevingen en vergunningen in de insectensector
  • Praktijklessen: insecten kweken en verwerken
  • Business plan
Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 450
Organisator
Thomas More

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Thomas More Kempen Kleinhoefstraat 4 2440 Geel