De '1 pagina strategie'

Ondernemers zijn nog vaak vooral bezig met ‘de dingen juist proberen te doen’ eerder dan ‘de juiste dingen te doen’. Een strategieplan kan helpen zulke zaken te vermijden zodat de ondernemer kan focussen op de essentie.

Dit event is afgelopen

De 1 pagina strategie is een eenvoudig en soepel strategieconcept, ontwikkeld op maat van en met behulp van kmo-ondernemers. Een concept dat zich beperkt tot wat nodig en voldoende is in een kmo-omgeving. Een concept dat werkt voor elke ondernemer, ongeacht de aard of omvang van het bedrijf, ongeacht de achtergrond van de bedrijfsleider. Een concept dat bestaat uit een beknopt en overzichtelijk strategieplan op één A4 en uit een 10-stappen strategie ontwikkelingstraject.

Voordelen

  • Een afgewerkt strategieplan voor jouw bedrijf
  • Concrete becijferde groeiprojecten gedefinieerd
  • Individuele begeleiding door experten
  • Ervaringsuitwisseling met andere ondernemers
  • Ondersteund door VLAIO dus lage prijs

Programma

In een kleine groep deelnemers (max. 8), ontwikkel je doorheen 6 sessies een goed doordacht en becijferd strategieplan voor je eigen organisatie. Tijdens de interactieve sessies worden toelichtingen en praktische tips gegeven en ervaringen uitgewisseld.

Ook tussen de sessies werk je individueel aan je eigen plan. Dit doe je tijdens individuele coachings, onder begeleiding van één van de experten, op wie je steeds kan terug vallen als ondersteuning of klankbord.

Resultaat

Op het einde van de reeks heb je een afgewerkt strategieplan, met daarin concrete becijferde groeiprojecten. Dit becijferde plan laat bovendien ook toe de financieringsbehoeften in kaart te brengen en kan gebruikt worden als instrument om mee naar een kapitaalverstrekker te stappen. 

Een echte aanrader voor ondernemers met groeiambitie en gedrevenheid om hun dromen waar te maken!

Doelgroep

Ambitieuze zaakvoerders of financiële managers van groeiende kmo's.

Experten

JAN VERCAMMEN

Jan is sinds 2007 CEO bij verschillende B2B bedrijven; eerst bij de Egemin Group (nu Dematic), daarna bij het technologiebedrijf Rombit en nu is Jan CEO van SMART21, dat investeert in bedrijven actief in intralogistieke technologie. Hij combineert daarbij een technische achtergrond (burgerlijk ingenieur) met strategisch-commercieel denken. Hij kan zich goed inleven in de professionele leefwereld van ondernemers, bedrijfsleiders en – eigenaars. Zijn inbreng bevindt zich op het terrein van strategie, B2B marketing, (business model) innovatie en het leiderschap dat daarbij nodig is. De concepten uit de 1-pagina strategie worden geïllustreerd door zijn ervaringen uit de praktijk. 

GREET DAEMS

Greet studeerde af als handelsingenieur en adviseert nu KMO-bedrijfsleiders als financieel strategisch coach. Ze staat al 25 jaar dag in dag uit te midden van KMO-ondernemers. Hun leefwereld is dan ook de hare. Boekhoudcijfers vertalen naar begrijpbare info over jouw bedrijf waar je praktisch mee aan de slag kan is haar passie. Greet is een enthousiast, no-nonsens iemand die de taal van de ondernemer spreekt. Ze is zeer kritisch en zet je aan tot nadenken. Ze is dan ook je ideale klankbord op vlak van cijfers en strategie.

Dankzij de steun van VLAIO betaal je voor dit traject ter waarde van 3200 euro slechts 1000 euro. Strategische consultancy voor de prijs van een opleiding.

“De 1-pagina strategie voor kmo-ondernemers met groeiambitie” 
(Vic Wouters, Guy Vercauteren, Erik De Schutter) - www.de1paginastrategie.be

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 1000 excl. btw
Organisator
Voka
Thema's

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen (kantoor Geel) Kleinhoefstraat 9 2440 Geel