Dag van de Wetenschap 2019

Ontdek samen met je vrienden en familie wetenschap, technologie en innovatie tijdens meer dan 500 verschillende activiteiten in gans Vlaanderen!

Dit event is afgelopen

jonge wetenschappers

Hoe zou jouw leven eruitzien zonder wetenschap? 

Wat zouden we anno 2019 doen zonder smartphone en internet? Een leven zonder wetenschap en techniek kunnen we ons vandaag bijzonder moeilijk voorstellen. Elke dag opnieuw onderzoeken wetenschappers nog steeds nieuwe mogelijkheden. Tijdens De Dag van de Wetenschap op zondag 24 november 2019, kan je een uitgebreid aanbod wetenschappelijke en technologische activiteiten ontdekken.

Wat is er allemaal te doen op De Dag van de Wetenschap?

Op De Dag van de Wetenschap krijgt de bezoeker de kans om eens een blik achter de schermen te werpen in diverse bedrijven, universiteiten, hogescholen, musea, doe-centra en onderzoeksinstellingen. Wetenschappers tonen op zondag 24 november met veel enthousiasme waar zij mee bezig zijn aan de hand van een heleboel gevarieerde workshops, boeiende demonstraties, toffe experimenten en interessante tentoonstellingen.

De Dag van de Wetenschap is een initiatief van de Vlaamse overheid en wordt gecoördineerd door Technopolis, in samenwerking met de Vlaamse universiteiten en hogescholen, wetenschappelijke instellingen en verenigingen, musea, bedrijven en federaties. Ontdek hier alle partners.

Ontdek hier het programma.

Organisator
De Vlaamse overheid, Technopolis en een samenwerking van partners

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

heel Vlaanderen en Brussel 1000 Brussel