Bryo - KLT Financieel Plan opstellen

Je droomt van een eigen onderneming of een volgende investering? Dan start je met een financieel plan. Daarvoor moet je wel een aantal basisbegrippen goed begrijpen, zoals balans, resultatenrekening, omzetprognose, variabele en vaste kosten, activa en passiva …

Dit event is afgelopen

Financieel specialist Eric Metsers helpt jou op weg. In twee sessies legt hij stapsgewijs uit hoe je op basis van je strategie een financieel plan opstelt. Zo ga jij goed voorbereid van start. 

Programma

  • Van strategie naar business- en financieel plan -  Hoe pak je dat aan, en welke hulpmiddelen heb je daarbij ter beschikking?  
  • Assumpties en prognoses - Welke cijfers gebruik je, en welke invloed heeft dat op de te verwachten winst (sensitiviteitsanalyse)?
  • Groeien kost geld: meer cashflow maar geen cash! – Hoe je behoefte aan bedrijfskapitaal inschatten en financieren? 
  • Opvolgen en eventueel bijsturen van het financieel plan - Key performance indicators (KPI’s), Dashboard, ‘business intelligence’-systemen

Spreker 

Eric Metsers is Licentiaat in de Toegepaste Economische Wetenschappen. Nadat hij jarenlang een indrukwekkende carrière had als bankier en financier, stichtte hij Finpartners op in 2006. Een adviesbureau gespecialiseerd in het aanbieden van financiële en bedrijfskundige diensten.  

Deelnameprijs
€ 550,00
Organisator
Voka
Initiatief

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka - Vlaams - Brabant Tiensevest 170 3000 Leuven