Beeld op een markt in Vlaanderen

Ambulante en kermisactiviteiten

Doe de test – check of je KBO-gegevens in orde zijn. Maak je QR-code aan

Vanaf 1 april 2024 gebeurt controle digitaal. Vernieuwde wetgeving ambulante en kermisactiviteiten in Vlaanderen.

Rechtstreekse controle in de KBO

Vanaf 1 april 2024 heb je niet langer een voorafgaande machtiging (leurkaart of kermiskaart) nodig in Vlaanderen. De controle gebeurt voortaan door jouw ondernemingsgegevens te checken in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). Je hoeft geen machtiging meer aan te kopen. Je ondernemingsnummer dat duidelijk zichtbaar op je kraam, wagen of attractie staat, is voldoende.

 

Opgelet: Gooi je machtiging niet weg! Buiten Vlaanderen kan je ze nog nodig hebben. Stop je met je activiteiten? Bezorg ze dan aan je ondernemingsloket.

 

Een QR-code voor jouw onderneming

Samen zorgen we voor een vlotte controle

Je ondernemingsnummer is voortaan de sleutel. Zorg dat die goed zichtbaar is op je kraam, wagen of attractie. Zorg ook dat je je nummer bij de hand hebt als je een standplaats aanvraagt.

Om controle nog eenvoudiger te maken, voorziet VLAIO een persoonlijke QRcode die je op je smartphone bewaart of afgedrukt aan je kraam hangt. Zo loopt het allemaal nog wat vlotter en sneller voor jou én de controleur.

Hoe doe je dat? Heel eenvoudig. Vul je ondernemingsnummer in en de tool maakt je QR-code aan. Bewaar deze QR_code op je smartphone, dan heb je die altijd bij de hand. De bijhorende affiche kan je ophangen aan je kraam of attractie. Zo maak je controle nog eenvoudiger.

(de applicatie is weldra klaar)

Lees meer over je verplichtingen als ondernemer.

Heeft deze informatie je geholpen?
Gelieve aan te geven waarom niet: