Intellectuele eigendom

Tools om mee aan de slag te gaan

Intellectuele eigendom radar

Op een snelle manier vertrouwd raken met de basis van intellectuele eigendom (IE)? Dan is de intellectuele eigendom radar zeker iets voor jou. Je vindt er antwoorden op vragen als: 'wat is IE' en 'welke meerwaarde creëert het voor jouw bedrijf'? De fiche geeft je in één oogopslag een overzicht van waar je welke informatie terugvindt over uiteenlopende onderwerpen als subsidies, expertise, opleidingen, begeleiding, … Kortom: een vlotte introductie tot intellectuele eigendom.

Intellectuele eigendom wijzer

Heb jij een idee en wil je dit beschermen? In de intellectuele eigendom wijzer tonen we je stap voor stap op welke manier jij jouw creatief of technisch idee het best beschermt.

Banner IE wijzer

ideeSCAN

De ideeSCAN is een online vragenlijst die samen met jou de verschillende stadia van jouw idee doorloopt: van idee tot ontwikkeling en uiteindelijk commercialisatie. Op basis van de antwoorden die je geeft, krijg je een rapport met advies op maat over hoe je jouw idee het best beschermt. Het doorlopen van de scan duurt slechts tien minuten. 

Create, protect & benefit

Startende – maar ook gevestigde – ondernemers denken vaak dat intellectuele eigendom niet voor hen van toepassing is. Niets is minder waar! Jouw naam, logo, product … stuk voor stuk zijn het belangrijke zaken waarvan je niet wil dat anderen die zomaar gebruiken. En je wil al zeker niet dat iemand jou kan beschuldigen van namaak. Het platform Create, protect & benefit toont hoe intellectuele eigendom meerwaarde creëert voor elke ondernemer.

Heeft deze informatie je geholpen?
Gelieve aan te geven waarom niet: