Qube (InQubator)

Met Qube steunen we kandidaat-ondernemers in hun ambitie om een eigen zaak te starten. Op onze vier campussen (Aalst, Asse, Gent en Sint-Niklaas) zetten we de deuren van onze praktijklokalen en ateliers open voor starters, dromers en doeners. Op deze plaatsen kan je terecht om je bedrijfsidee uit te testen of vorm te geven. We leiden steeds vaker “duaal” op waardoor we een deel van onze capaciteit kunnen vrijmaken om ondernemerschap te stimuleren en te ondersteunen.

Omdat we zo geloven in ondernemerschap willen we hierin investeren: we richten ons dan ook op mensen die (in hoofd- of bijberoep) zijn opgestart. Op elke van de campussen hebben we een aantal specialisaties: we bekijken samen met de kandidaten hoe we ze het best kunnen ondersteunen.

Qube is een ontmoetingsplaats voor ondernemende zielen met een passie voor vakmanschap. We ondersteunen (potentiële) ondernemers in alle facetten van het makersproces, zoals de productontwikkeling of de vermarkting van je project. 

Voor wie?

Iedereen met een ondernemingsnummer in hoofd- of bijberoep die op zoek is naar kansen in zijn of haar vakgebied. Kunstenaars, creatievelingen of vaklui die hun ideeën of ontwerpen op de markt wensen te brengen, maar ook “ambachtsmensen” die nog even wachten op hun droomlocatie, of die nog twijfelen over de aanschaf van de juiste machines….

Wat kan je verwachten?

  • praktische ateliers: open werkplekken voor (potentiële) ondernemers
  • een uitgebreid gamma aan gespecialiseerde apparatuur: 3D-printers, freesmachines, lasapparaten, werkbanken, schuurmachines, …
  • advies op maat via netwerken van vakexperten

Hoe pakken we dit aan?

Via de ateliers kan je verschillende prototypes ontwikkelen die je kan aftoetsen bij potentiële klanten of interessante investeerders. Er zijn verschillende beschikbare ateliers op de campussen van Syntra Midden-Vlaanderen:

  • Gent: Schoonheidssalon, tekenlokaal, floristenlokaal, voetverzorgerlokaal, fietstechniekatelier (ook voor elektrische fietsen) en fotografielokaal
  • Asse: Fietsentechniek, hondentrimmen, motorfietsentechniek, auto (garage, carrosserie)
  • Sint-Niklaas: Schoentechnologie, 3-D printers, lassen, elektro, schrijnwerk
  • Aalst: Kappers- & schoonheidssalon, mode, bakkerij, chocolade
Kostprijs
Gratis, na goedkeuring van de aanvraag (intake!)
Partner
Syntra